Yeni Günaydın
Geri

Rapor: Müzisyenlerin 'Orta Sınıfı' Giderek Büyüyor!

Müzik dünyasına yönelik genel kamuoyu müzisyenlerin ya süperstar olduğu ya da açlık çektiği yönündedir.
Rapor: Müzisyenlerin 'Orta Sınıfı' Giderek Büyüyor!
Haberler / Yaşam
22 Temmuz 2024 Pazartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Müzik dünyasına yönelik genel kamuoyu müzisyenlerin ya süperstar olduğu ya da açlık çektiği yönündedir. Luminate’nin yürüttüğü yeni bir çalışma, bunun tam olarak böyle olmadığını ortaya koyuyor.

Piyasa gözlemcisi Luminate dünya çapındaki 48 pazarda başlıca streaming platformları da dahil olmak üzere yaklaşık 500 kaynaktan veri toplayarak hazırladığı Yıl Ortası Müzik Raporu yayımlandı. Rapora göre sayıları gözle görülür bir şekilde artan bir “orta sınıf” sanatçı topluluğu var.

Bu yılın yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon ila 10 milyon arasında isteğe bağlı ses streami elde eden sanatçı sayısı % 5,1’lik bir artışla 29.253’e ulaştı.

10 milyon ila 50 milyon arası isteğe bağlı ses streami elde eden sanatçı sayısı ise % 5,4 artarak 5.222’ye çıktı.

Luminate’nin raporu bu orta sınıf sanatçıların kimler olduğuna dair örnekler de sundu. Pop türünde 98 Degrees ve Sofia Carson; rock türünde Jack Harris ve Seven Mary Three; R&B/hip-hop’ta Skylar Blatt ve Lil Eazzyy; Latin müziğinde Hernan Trejo ve Julio Iglesias ve country’de Will Dempsey ve Hunter Hayes bu örneklerden bazıları.

Bu kategoride böylesine belirgin bir büyüme söz konusuyken, bazı büyük müzik şirketlerinin orta sınıf sanatçılara olan ilgilerini artırmaları şaşırtıcı değil. Bunlar arasında belki de en dikkate değer olanı ise Warner. Şirket CEO’su Robert Kyncl, WMG’nin bu sanatçılar arasındaki varlığını büyütmek istediğini belirtmişti.

Bu yılın başlarında MBW, müzisyenlerin bu orta katmanı arasında en yaygın olan distribütörlerin yakında satınalmaların hedefi olabileceğini iddia etmişti. WMG’nin Fransa merkezli Believe’e (bağımsız dağıtımcı TuneCore’un sahibi) olan ilgisinin muhtemelen sanatçıların orta katmanına olan bu ilgiyle bir alakası vardı.

Warner’ın bu ilgisi boş yere de değildi. Bağımsız dağıtımcılar bu orta kademede kesinlikle popüler. Luminate’nin verilerine göre bu sanatçıların bağımsız olma ihtimali üst sıralardaki sanatçılara kıyasla çok daha yüksek.

1 milyon-10 milyon stream aralığındaki sanatçıların % 62,1’i bağımsız dağıtımcılarla çalışıyor. 10 milyon-50 milyon stream aralığındakilerin ise % 37,4’ü bağımsız dağıtımcılarla çalışıyor.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın