Yeni Günaydın
Geri

Biden'dan Netanyahu'ya Ağır İtham: 'Yalancı!'

Tanınmış gazeteci Bob Woodward tarafından kaleme alınan kitapta, hem Biden hem de Trump hakkında kapsamlı, perde arkası bilgiler yer alıyor.
Biden'dan Netanyahu'ya Ağır İtham: 'Yalancı!'
Haberler / Dünya
10 Ekim 2024 Perşembe 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerikalı ünlü gazeteci Bob Woodward tarafından kaleme alınan yeni bir kitap, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaşadığı hayal kırıklığının, Netanyahu'nun İsrail ile Hamas arasındaki savaştaki tutumu nedeniyle kırılma noktasına ulaştığını ortaya koyuyor.

Resmi olarak önümüzdeki hafta çıkacak olan kitapta Biden'ın, İsrail ordusunun Refah'a girmesinin ardından Netanyahu'ya "yalancı" ve "kötü adam" diyerek küfür dolu bir tirat attığı ve İsrailli liderin çatışmalara dair herhangi bir "stratejisi olmadığını" söylediği belirtiliyor.

Woodward, Biden'ın Netanyahu'nun kendisine düzenli olarak yalan söylediğini hissettiğini ve Netanyahu'nun Hamas konusunda giderek daha tehditkar hale gelmesinin ardından Biden'ın ABD silahlarını geri çekmekle tehdit ettiğini bildirdi.

Biden, Gazze sağlık yetkililerine göre, 41.000'den fazla insanın ölümüne neden olan Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını sürdüren İsrail'e, uluslararası eleştirilere rağmen sık sık destek vermişti.

Beyaz Saray sözcüsü Emilie Simons salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail devletine olan bağlılığımız sarsılmazdır," dedi.

Simons, Biden ve Netanyahu'nun "uzun vadeli bir ilişkiye sahip olduklarını" da sözlerine ekledi. "Çok dürüst ve doğrudan bir ilişkileri var ve bu spesifik anekdotlar hakkında bir yorumum yok."

'Trump, Putin'e COVID-19 testleri gönderdi'

Büyük ölçüde anonim kaynaklara dayanan kitabın başka bir yerinde Woodward, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020'de pandeminin başlangıcında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kişisel kullanımı için COVID-19 testleri gönderdiğini öne sürüyor.

Woodward, Putin'in Trump'a kendisine test gönderdiğini açıklamamasını söylediğini ve Trump'ın da sonunda bunu kabul ettiğini yazıyor.

Bazı haber ajansları, 2020 yılında Trump yönetiminin aralarında Rusya'nın da bulunduğu çeşitli ülkelere vantilatör ve diğer ekipmanlar gönderdiğini bildirmişti.

Yerel basının bir kampanya sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Trump'ın kampanya ekibi bu iddiayı kesin bir dille yalanladı ve Woodward'ın Trump'a erişimi olmadığı konusunda ısrar ederek iddiaları "uydurma" olarak nitelendirdi.

Trump daha önce Woodward'a, 2021 yılında yayınlanan ve ikili arasında yapılan görüşmelerin kayıtlarını içeren "Rage" adlı kitabı nedeniyle dava açmış ve Woodward'a COVID-19 virüsünü "küçümsemek" istediğini söylemişti.

Woodward yeni romanında Trump'ın görevden ayrıldıktan sonra Putin'le birçok kez telefon görüşmesi yaptığını da iddia ediyor.

Trump daha önce de Putin ile olan ilişkisi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Bir keresinde Rus lideri Ukrayna'yı işgal etme kararı nedeniyle "oldukça akıllı" olarak nitelendirmiş ve Ukrayna'nın 2022'de işgal edilmeden önce Rusya'ya taviz vermesi gerektiğini savunarak ABD'nin savaştan zarar gören ülkeye verdiği desteği sık sık kamuoyu önünde eleştirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın