Yeni Günaydın
Geri

Atalay'dan Bakan Şimşek'e: 'Ayıptır, Günahtır'

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu.
Atalay'dan Bakan Şimşek'e: 'Ayıptır, Günahtır'
Haberler / Gündem
9 Temmuz 2024 Salı 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanlarının yaptığı ortak basın toplantısına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam beklerken, hükümet kesin bir dille Temmuz ayında ücret artışının olmayacağını duyurmuştu. Memur ve emeklilere gelen zam kararlarının ardından asgari ücrete zam tartışmaları yeniden alevlendi. DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanları bugün bir araya gelerek, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Üç sendika ortak bir bildiri yayımlarken, "Dayanacak gücümüz kalmadı" mesajı dikkat çekti.

BASIN TOPLANTISINA DAMGA VURDU

Basın toplantısına damga vuran ise TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması oldu.

ATALAY'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: "AYIPTIR, GÜNAHTIR"

Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Hala asgari ücret fazladır demek ayıp ve günahtır. Tablo ortada. Bırakın bir ay geçinmeyi bir hafta geçinemezsiniz bu parayla." diye konuştu.

"BU YETKİLERİ BİR ÖNCEKİ BAKANA VERSELERDİ, O DA BÖYLE BAKANLIK YAPARDI"

Bakan Şimşek'i hedef alan Atalay, sözlerini öyle sürdürdü:

"Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı. Bizim üzerimizden çeksinler ellerini. Nefes alamıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın