Yeni Günaydın
Geri

Armağan Çağlayan Aşı Tartışmasını Alevlendirdi!

"Aşı karşıtları akciğer kanserine yakalanırlarsa aşı olmayacaklar mı?”
Armağan Çağlayan Aşı Tartışmasını Alevlendirdi!
Haberler / Magazin
26 Ağustos 2024 Pazartesi 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Armağan Çağlayan’dan aşı tartışmalarına farklı bir boyut geldi. Akciğer kanseri aşısının test aşamasına geldiğine dikkat çeken Çağlayan, aşı karşıtlarının kanser aşısı olup olmayacağını sordu.

Akciğer kanserine karşı üretilen aşıda yeni bir aşamaya gelindi. BionTech’in üzerinde çalıştığı dünyanın ilk mRNA kanser aşısında test süreci başladı. Aşı, aralarında Türkiye’nin de olduğu 7 ülkede yaklaşık 130 hasta üzerinde test ediliyor.

Kanser aşısının test sürecine başlanması ile birlikte özellikle koronavirüs salgını zamanında sayıları hızla artan aşı karşıtları yeniden akıllara geldi. Aşı karşıtları, koronavirüs aşısının çıkması ile birlikte çeşitli nedenlerle aşı olmayı reddetmişleri aşı karşıtları genellikle koronavirüs salgınının olmadığını savunuyorlardı. Aşı karşıtlarının sayısındaki artış özellikle kızamık ve boğmaca gibi yıllardır çok az sayıda görülen hastalıkların yeniden artmasına neden oldu.

AŞI TARTIŞMALARINA YENİ BOYUT GETİRDİ

Armağan Çağlayan’dan aşı tartışmalarına yeni bir boyut geldi. Bir dönem kanser tedavisi gören Çağlayan, aşı karşıtlarının aşı olup olmayacağını sordu.

Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Akciğer kanseri aşısında çok büyük yol alındı. Seneye herhalde artık aşı olabileceğiz. Şimdi merakım şudur: Aşı karşıtları akciğer kanserine yakalanırlarsa aşı olmayacaklar mı?”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın