Yeni Günaydın
Geri

Altaylı ve Şahin’in 'Yavşak' Polemiğinde Yeni Gelişme!

Fatih Altaylı da YouTube kanalında bu sabah kendisi için sarf edilen o sözlere yanıt verdi.
Altaylı ve Şahin’in 'Yavşak' Polemiğinde Yeni Gelişme!
Haberler / Medya
13 Eylül 2024 Cuma 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anadolu Yayıncılar Derneği ziyaretini eleştiren Fatih Altaylı'nın 'Ayak takımının yanına gitmiş' sözlerine Milliyet yazarı Zafer Şahin'den sert yanıt gelmiş ve Altaylı için “yavşak” ifadesini kullanmıştı. Şahin’in açıklamasına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de ‘alkışlı tebrik’ gelmişti. Fatih Altaylı, bu sözlere YouTube kanalından cevap verdi.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, kendisinin de içinde bulunduğu bir grup gazeteciye “ayak takımı” diyen Fatih Altaylı’ya Twitter’dan tepki gösterdi. Altaylı için “yavşak” diyen Zafer Şahin’in açıklamasına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den alkışlı tebrik geldi. Fatih Altaylı da YouTube kanalında bu sabah kendisi için sarf edilen o sözlere yanıt verdi.

İşte Altaylı'nın o açıklamaları:

Soru: Sizin Kılıçdaroğlu'nun ayaktakımı konuşmasına bir takım eleştiride bulunmuş.

Fatih Altaylı: Biz de eleştiriye açığız.

Soru: Burada hakarette var. İşin garip tarafı buna RTÜK Başkanı da katılmış.

Fatih Altaylı: RTÜK Başkanı ona katılmamış. RTÜK Başkanı doğrudan doğruya bana hakaret eden tweet atmış. Fakat sonra tam da kendisine yakışır bir şekilde bana yavşak demiş RTÜK Başkanı. Ben kendisine ettiği hakaretleri aynen iade ediyorum.

Bana ne dediyse mislisi kendisidir. O sonra da bir süre sonra 'ben ne yaptım' diyerek silmiş. Ama Allah tarafından ben de ekran görüntüsü var ve kendisini mahkemeye vericem bilsin. Normalde bana bir şey diyenleri mahkemeye veren biri değilimdir. Ben RTÜK Başkanı bana bunu yaptığı için bir kamu görevlisi olarak yaptığı için kendisini mahkemeye verecem. Ayrıca da benimle ilgili alınacak kararlarda bundan sonra RTÜK'te toplantılara katılmaması için talebim olacak yargıdan. Çünkü görüşünü belli etmiş benimle ilgili kendisi ile mahkemede hesaplaşacağız. Bana dediği şeyi 10 katıyla kendine iade ediyorum çünkü zannederim bana layık gördüğü sıfat ona daha çok yakışır.

Diğer taraftan o sözde derneğin (Anadolu Yayıncılar Derneği) benle ilgili bir şeyler söylemiş onunla da hesaplaşacağız. Şöyle düşünmesin kimse ben bir şey söylerken boşa söylemiyorum. Bunlar siyaseti kandırıyor. Bunları sanki bir dernekmiş gibi sanki bir güçleri varmış gibi. Bundan sonraki dönemde şunu yapıcaz. Bu dernek başkanı bu derneğe Anadolu basınına dağıtılsın diye kamu kaynaklarından kaç lira aktarılmış? Bunları sorucağız bakalım cevap verebilecekler mi?. Yani kaç milyar lira aktarılmış. Çeşitli bankalardan çeşitli basın yayın kuruluşlarından ordan burdan ve bunun ne kadarı gerçekten Anadolu basınına dağıtılmış. Keza o derneğin başkanının benim hakkımda dünden beri ileri geri tweet atan o derneğin başkanı mal varlığındaki son dönemdeki artışla yapmakta olduğu görev, görevinden dolayı elde ettiği kazanç ve sözde yaptığı yayıncılıktan elde ettiği beyan ettiği kazançlarla mal varlığındaki son dönemdeki artış bakalım birbiriyle üst üste oturuyor mu? Yani orda burada edindiği gayrimenkuller şunlar bunlar oturuyor mu? Yani dernek adı altında Anadolu basınına iktidar tarafından verilen desteklerin bir dernek adı altındaki cebe indirmek ne kadar acaba ne kadar uygun. Ayrıca bir de verdiği ödüller var o ödüllerde palavra onları da biliyoruz. Kendi kafasına göre ne jüri var me seçme var ne anket var bişey var bunların hepsini konuşacağız. Dünden beri Anadolu basınından bana gelen telefonları, bana gelen bilgileri bana anlatılan hikayeleri ve milletin 'abi ağzına sağlık' diyen Anadolu'daki yüzlerce, bak bunların bazıları da AKP'ye karşı falan değiller sadece bunların yapmış oldukları yolsuzluklardan etkilenenler. Hepsini çıkaracağız arı kovanına biz çomaklamaya devam edeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın