Yeni Günaydın
Geri

500 Bin Külçe 4 Çubukla mı Korunuyor?

New York Federal Rezerv Bankası, dışarıdan sıradan bir bina gibi görünüyor, ancak içinde 30'dan fazla ülkenin 507 bin külçe altınını barındırıyor.
500 Bin Külçe 4 Çubukla mı Korunuyor?
Haberler / Dünya
24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

New York Federal Rezerv Bankası, dışarıdan sıradan bir bina gibi görünüyor, ancak içinde 30'dan fazla ülkenin 507 bin külçe altınını barındırıyor. Banka, bu devasa altın rezervini nasıl koruyor?

ABD'nin en aktif ve etkili kurumu olan New York Federal Rezerv Bankası, Wall Street'in kalbinde yer alıyor ve dünyanın en iyi korunan binalarından biri olarak biliniyor. 6 bin 331 metrik ton altınla bankanın kasası, sokak seviyesinden 25 metre, deniz seviyesinden ise 15 metre aşağıda bulunuyor.

New York Federal Rezerv Bankası, Amerika'nın 12 merkez bankasından biri ve küresel finans piyasalarında önemli bir rol oynuyor. Banka, merkez bankalarına, hükümetlere ve uluslararası kuruluşlara finansal hizmetler sunarken, kişisel veya özel sektör altınlarını kabul etmiyor.

Güvenlik önlemleri

New York Federal Rezerv Bankası, yüksek teknolojiye sahip güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Kasasının 90 tonluk çelik kapısı, 140 tonluk çelik ve beton bir çerçeveye yerleştirilmiş olup hava ve su geçirmez özelliklere sahiptir. Kapı kapatıldığında, silindirdeki deliklere 4 çelik çubuk sokularak kilitlenir ve zaman saatleri devreye girer.

Sürekli izleme ve koruma

Kasa içi ve dışında 24 saat boyunca izleme yapan güvenlik kameraları ve hareket sensörleri bulunur. Ayrıca, bina güvenlik sistemi ve silahlı federal rezerv polis gücü tarafından korunur.

Altınların Yerleştirilmesi

Altınlar, asansörlerle bodrum katına taşınır ve uzman temsilciler tarafından teslim alınır. Altınlar dikkatlice tartılır, rafinesine ve işaretlerine bakılır ve kaydedilir. Kasada 122 bölüm bulunur, her bölümde asma kilit, iki şifreli kilit ve bir denetçi mührü vardır. Bölmeler numaralandırılarak güvenlik sağlanır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın