Yeni Günaydın
Geri

2 Bin 700 Yıllık Mezardan 150'den Fazla Tarihi Eser Çıktı!

İçinde "en yüksek mertebeden" birinin yattığı düşünülüyor
2 Bin 700 Yıllık Mezardan 150'den Fazla Tarihi Eser Çıktı!
Haberler / Kültür-Sanat
3 Ağustos 2024 Cumartesi 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya'da bir soyluya ait olduğu düşünülen 2 bin 700 yıllık bir mezar bulundu. 

Bologna Üniversitesi'nden araştırmacılar İtalya'nın Corinaldo kentinde yaklaşık 6 yıldır arkeolojik çalışmalar yürütüyor. 

ArcheoNevola adlı proje kapsamında 2018'de bölgede bir Piceni prensine ait olduğu düşünülen bir mezar keşfedilmişti. MÖ 7. yüzyıla ait bu mezar büyük heyecan uyandırmıştı. 

Piceni halkı, MÖ 9. ila MÖ 3. yüzyılda bugünkü Marche ve Abruzzo arasında yaşıyordu. Antik Roma uygarlığı daha sonra bu bölgeyi yönetimine katmıştı. 

Corinaldo Belediyesi'nin 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada bölgede MÖ 7. yüzyıla ait yeni hazineler keşfedildiği aktarıldı. Açıklamada yeni bulguların, öncekilerin ötesine geçtiği ifade edildi. 

Piceni halkından soylu bir erkeğe ait olduğu düşünülen, yaklaşık 2 bin 700 yıllık mezardan 150'den fazla tarihi eser çıkarıldı. 

Bunlar arasında en ilgi çekeni iki tekerlekli bir savaş arabasıydı. Mezarda, soylu kişinin kalıntılarının yanı sıra "bir dizi seçkin bronz nesne", bir miğfer, bir kazan ve özenle süslenmiş kaplar da bulundu. 

Arkeologlar etleri parçalamak için kullanılan demir bir balta, yiyecek ve içecek servisi için tasarlanmış çanak çömlek gibi eşyalar içeren mezarı bir ziyafet ortamıyla ilişkilendiriyor. 

Açıklamada bulguların, mezarda yatan kişinin toplumun "en yüksek mertebesine" mensup olduğuna işaret ettiği belirtiliyor. 

Ayrıca İtalya'nın farklı bir bölümünde yakın zamanlarda yaşamış Etrüskler'e ait eşyalar da bulundu. İki halkın birbiriyle etkileşime geçtiği ve ticaret yaptığı tahmin ediliyordu. 

Corinaldo Belediye Başkanı Gianni Aloisi açıklamada "Corinaldo, Prensler Ülkesi unvanıyla gurur duyabilir" diyerek şöyle ekliyor:

Nevola arkeolojik alanının tarihi ve kültürel değerini doğrulayan bu keşif, toplumumuzun tarihini öğrenmemizi ve belki de yeniden yazmamızı sağlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın