Yeni Günaydın
Geri

13 Yaşındaki Yağız, Satranç Efsanesini 41 Saniyede Yendi!

Türk milli satranç oyuncusu Yağız Kaan Erdoğmuş, “tarihin en iyisi” olarak anılan Norveçli büyükusta Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat etti.
13 Yaşındaki Yağız, Satranç Efsanesini 41 Saniyede Yendi!
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2024 Pazartesi 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

12 yaşında “büyükusta” unvanı alarak tarihte bunu başaran dördüncü en genç isim olan Türk milli satranç oyuncusu Yağız Kaan Erdoğmuş, “tarihin en iyisi” olarak anılan Norveçli büyükusta Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat etti.

Türk milli satranç sporcusu Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı turnuvada tarihin en iyi satranç oyuncusu olarak bilinen Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat ederek büyük başarıya imza attı.

33 yaşındaki Norveçli satranç büyükustası Magnus Carlsen'in beş dünya satranç, dört dünya hızlı satranç ve altı dünya blitz satranç şampiyonluğu bulunuyor.

Yağız Kaan Erdoğmuş, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasına göre aktif sporcular arasındaki en genç büyükusta ("Grand Master" - GM) unvanının sahibi.

Nisan ayında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden Yağız Kaan, son normunu da tamamlayarak GM unvanı almasıyla tarihte bunu başaran dördüncü en genç isim oldu.

Yağız Kaan ile birlikte Türkiye'deki büyükusta sayısı 16'ya yükseldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın