Yeni Günaydın
Geri

Elon Musk da Biden'a Yüklendi!

"ABD'de bir süredir başkan yok"
Elon Musk da Biden'a Yüklendi!
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2024 Pazartesi 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Üst düzey Demokratlar da Biden'ı istemiyor

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD'nin "bir süredir başkansız kaldığını" söyledi. 

Musk, bir Twitter kullanıcısının Amerikan gazetesi New York Times'da (NYT) yayımlanan "Amerika'nın bir başkana ihtiyacı var mı?" başlıklı köşe yazısını paylaştığı bir gönderiye yanıt verdi. 

Twitter'ın CEO'su paylaşımında "Gerçek bir soru... Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok" ifadelerini kullandı. 

Ross Douthat tarafından kaleme alınan NYT'deki yazıda, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın çekilmesi gerektiği savunularak, "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır" dendi. 

5 Kasım'daki seçimler öncesinde Biden ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump, 27 Haziran'da ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşmıştı. 

Biden'ın münazaradaki performansı büyük endişe uyandırmış, NYT de Demokrat liderin yarıştan çekilmeyi düşündüğünü öne sürmüştü. Beyaz Saray ise bu iddiaları yalanlamış, Biden da maratona devam edeceğini açıklamıştı. ABD Başkanı, münazaradaki zayıf performansının "jet lagden" kaynaklandığını savunmuştu.

Amerikan medya kuruluşu CNN, Demokrat Parti'den üst düzey isimlerin Biden'ın yarıştan çekilmesini istediğini yazdı. 

Adının paylaşılmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haberde, üst düzey isimlerin bu yöndeki kanaatlerini, Demokrat Partili Kongre üyesi Hakeem Jeffries'in pazar günü düzenlediği bir toplantıda ilettiği belirtildi. Jeffries'inse konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmadığı aktarıldı. 

Biden'ın gitmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Partililer arasında Temsilciler Meclisi üyeleri Mark Takano, Adam Smith, Jim Himes, Joe Morelle, Jerry Nadler ve Susan Wild'ın olduğu belirtildi. Mecliste Nadler ve Morelle, New York'u; Smith, Washington'ı; Jim Himes, Connecticut'ı ve Takano'da Kaliforniya'yı temsil ediyor. 

Ayrıca çoğu kişinin Biden yerine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olmasını savunduğu da aktarıldı. 

CNN'e konuşan bir kaynak, toplantı için "Çok sert bir görüşmeydi" dedi.

Diğer yandan Biden'ın adaylık meselesi Demokrat Parti'ye yapılan bağışları da etkiledi. 

Medya ve eğlence sektörü devi Disney ailesinden Abigail Disney, geçen haftaki açıklamasında, Biden yerine Harris yarışana dek Demokrat Parti'ye verdiği finansal desteği durdurduğunu duyurmuştu.  

Disney, "Bu saygısızlıktan değil gerçekliği göz önüne alarak atılmış bir adım. Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek" demişti. 

Girişimci Gideon Stein da Biden yarıştan çekilene dek yapmayı planladığı 3,5 milyon dolarlık bağışı askıya aldığını belirtti. 

Demokratlara bağışlarıyla tanınan Netflix'in kurucu ortaklarından Reed Hastings de Biden'a yarıştan çekilme çağrısı yaptı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın