Yeni Günaydın
Geri

Herşeye Rağmen Biden, Trump'la Farkı Kapatıyor!

Son zamanlarda yapılan diğer anketler, geçen haftaki tartışmanın ardından Biden'ın destek kaybettiğini gösteriyor
Herşeye Rağmen  Biden, Trump'la Farkı Kapatıyor!
Haberler / Dünya
7 Temmuz 2024 Pazar 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Wisconsin eyaletinin Madison kentinde 5 Temmuz'da düzenlenen kampanya etkinliğinde konuşuyor (AFP)

Yeni bir ankete göre Joe Biden, münazaradaki felaket performansının yarattığı etkiye rağmen Arizona, Georgia, Nevada ve Kuzey Carolina gibi kritik salıncak eyaletlerde Donald Trump'la farkı azalttı.

Morning Consult ve Bloomberg'in yaptığı yeni ankete göre Trump, Arizona, Nevada ve Kuzey Carolina'da Biden'a sadece üç puan, Georgia'da ise bir puan fark atmış durumda.

Eski ABD Başkanı, Pensilvanya'da Biden'a karşı daha büyük bir üstünlüğe sahip.

Öte yandan Biden, Michigan ve Wisconsin'de Cumhuriyetçi rakibinin biraz önünde.

Yeni anketin sonuçları, geçen hafta Trump'ın karşısına çıktığı ilk 2024 başkanlık tartışmasının ardından kamuoyundaki Biden algısının korkulduğu kadar kötüye gitmemiş olabileceğini gösteriyor.

Ancak bulgular, The New York Times ve Siena College, CBS News ve YouGov'un yaptıklarının da aralarında bulunduğu ve Biden'ın tartışma performansının kamuoyu gözündeki algısını olumsuz etkilediğini ortaya koyan diğer anketlerle çelişiyor.

Puck News'un elde ettiği gizli bir anket notu, Biden'ın New Mexico, Virginia ve New Hampshire gibi açıkça önde gittiği eyaletlerin artık Trump için kazanılabilir olabileceğini ortaya koyuyor. Biden artık Michigan, Georgia, Arizona ve Nevada gibi çok önemli salıncak eyaletlerde Trump'ın büyük oranlarla gerisinde.

Morning Consult/Bloomberg anketinin diğerlerine göre aykırı değer olup olmadığı belli değil. Bu anket, Delegeler Kurulu'nun sonucunu belirleme ihtimali en yüksek eyaletlerde yapılan ilk kapsamlı çalışma olma özelliğini taşıyor.

Biden'ın geçen hafta münazara sahnesindeki donuk duruşu, Başkan'ın etkili bir kampanya yürütemeyerek kasımda Trump'ı yenemeyeceği endişelerini büyüttü. Bazı Demokrat meclis üyeleri, partiye daha fazla kazanma şansı vermek umuduyla Biden'a yarıştan çekilmesi çağrısında bulunuyor.

Şu ana kadar Biden kenara çekilmeyi reddetti ve savunmaya geçen Biden-Harris kampanyası, Başkan'ın zihinsel durumunun 4 yıl daha görev yapmaya uygun olduğuna Amerikalıları ikna etmeye çalışıyor.

Cuma günü Biden, korkuları gidermek amacıyla ya hep ya hiç diyerek ABC News kanalına bir röportaj verdi.

Diğerlerine kıyasla bu anket, seçmenler üzerindeki etkinin daha az çarpıcı olduğunu saptarken Biden'ın akli melekelerine karşı büyük bir güvensizlik olduğunu ortaya koydu ki bu da çoğu anketle tutarlı bir bulgu.

Ankete katılanların yüzde 40'ından azı Biden'ın kampanyasına devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Öte yandan yarısı Trump'ın kesinlikle 2024 yarışında kalması gerektiğini söylüyor.

Bununla birlikte, seçmenlerin Trump'ı tehlikeli bir birey olarak algılama oranı bu yılın başına göre artmış. Halihazırda seçmenlerin yüzde 62'si artık hüküm giymiş bir suçlu olan, eski başkan Trump'ın tehlikeli olduğuna inanıyor. Bu oran şubattakinden üç puan fazla.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın