Yeni Günaydın
Geri

Zelenski'den Tahıl Koridoru Açıklaması!

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, "Karadeniz tahıl anlaşması konusunda BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Zelenski'den Tahıl Koridoru Açıklaması!
Haberler / Dünya
31 Ekim 2022 Pazartesi 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, tahıl krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenski, "Karadeniz tahıl anlaşması konusunda BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceğiz" dedi.

Ne olmuştu?

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sırasında Türkiye'nin girişimleriyle Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatı için imzalanan anlaşmadan Rusya çekilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı İngiliz destekli Kiev rejimi birliklerinin Kırım açıklarında Rusya'nın Karadeniz Filosu'na, insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini ve bu sırada tahıl taşıyan gemilerin güvenliğini sağlayan Rus savaş gemilerinin hedef haline geldiğini belirterek, "Kiev rejiminin 29 Ekim'de, Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlamakla görevli sivil gemilere karşı gerçekleştirilen terör saldırısı göz önüne alındığında, Rusya tarafı, Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin ihracatına ilişkin anlaşmalara katılımını askıya almıştır" denilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın