Yeni Günaydın
Geri

YouTube Reklam Gelirleri 7,66 Milyar Dolar!

YouTube reklamları yıllık % 4,4 artışla 7,665 milyar dolar gelir getirdi.
YouTube Reklam Gelirleri 7,66 Milyar Dolar!
Haberler / Medya
31 Temmuz 2023 Pazartesi 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alphabet 2023 yılının ikinci çeyrek gelir açıklamasını yaptı. YouTube reklamları yıllık % 4,4 artışla 7,665 milyar dolar gelir getirdi.

Alphabet CFO’su Ruth Porat, şirketin gelir açıklamasında gelir artışının “marka reklamcılığı ve doğrudan pazarlama tarafından belirlendiğini ve reklamverenlerin harcamalarındaki istikrarı yansıttığını” söyledi.

Alphabet’in ikinci çeyrek için toplam gelirleri 74,6 milyar dolar olarak bildirildi. Rakam, analistlerin 72,8 milyar dolarlık beklentilerini % 7,1 aştı. Şirketin net geliri ise, yıllık % 14,8 artışla 18,37 milyar dolar oldu.

Alphabet, YouTube TV, YouTube Music ve YouTube Premium abonelik hizmetleri için gelir dökümü vermiyor ancak şirketin bu ürünleri içeren “Google Other” kategorisi, yıllık % 24,2’lik bir artışla 8,14 milyar dolar gelir sağladı.

Alphabet, YouTube aboneleriyle ilgili güncel rakamları vermedi. Açıklamada şirketin geçen yıl 80 milyon YouTube Premium ve YouTube Music abonesi olduğu belirtildi.

Açıklamada YouTube Select programının bir parçası olan reklamverenler için atlanamayan 30 saniyelik reklamlar sunmaya yönelik planlarının altı da çizildi. Bu program aracılığıyla sunulan reklamların yaklaşık % 70’i mobil cihazlar yerine TV ekranlarında gösteriliyor.

Öte yandan CEO Sundar Pichai, YouTube’un ABD’deki internet TV ekranlarında 150 milyon izleyiciye ulaştığını ve “uluslararası alanda büyüme ve ivme gördüğünü” söyledi. Pichai, YouTube Shorts’un, bir yıl önce her ay 1,5 milyar kullanıcı tarafından izlenirken şimdi 2 milyar kullanıcı tarafından izlendiğini söyledi.

Açıklamada CFO Porat’ın bu yıl 1 Eylül’den itibaren Alphabet ve Google’ın yeni oluşturulan Başkan ve Baş Yatırım Sorumlusu rolünü üstleneceği de duyuruldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın