Yeni Günaydın
Geri

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan 'sonuc.osym.gov.tr' adresi ve e-Devlet üzerinden Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla öğrenilebilecek.
YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Haberler / Gündem
12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2024 YKS tercih sonuçları için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca aday, hangi üniversiteye yerleşeceğini öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyor. YKS tercih sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan 'sonuc.osym.gov.tr' adresi ve e-Devlet üzerinden Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla öğrenilebilecek.

25 Temmuz’da başlayan üniversite tercih dönemi, ağustos ayının ilk haftasında sona erdi.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, 2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacak olması, tercih sonuçlarının bu tarihten önce duyurulacağını gösteriyor. Geçen yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yıl ise sonuçların 14 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

YKS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı?

YKS sonuçlarının bugün açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sonuçların her an açıklanabileceği düşünülüyor. Adaylar, sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sistemini düzenli olarak kontrol etmeli.

YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ve e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bu sayfalardan sorgulayabilirler.

Üniversite kayıtları ne zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos tarihlerinde kayıtlarını yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

Üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye bildirilecek ve ek yerleştirme işlemleri başlayacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek tercih işlemleriyle ilgili detaylar, ÖSYM tarafından daha sonra duyurulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın