Yeni Günaydın
Geri

Ultra Zenginler Kıyamete Böyle Hazırlanıyor!

Nasıl sığınaklar yaptırıyorlar?
Ultra Zenginler Kıyamete Böyle Hazırlanıyor!
Haberler / Gündem
11 Ağustos 2024 Pazar 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ultra zenginlerin sığınakları ütopik tasarımlara sahip (SAFE)

Amerikan medya kuruluşu CNN, zenginlerin inşa ettirdiği lüks sığınakları haberleştirdi. 

Bazı milyarderlerin "21. yüzyılın kaleleri" olarak anılabilecek sığınaklar yaptırdığına dikkat çekilen haberde, özellikle son dönemde bu sektöre ilginin arttığı belirtiliyor.

Sektörün önde gelen firmalarından ABD merkezli SAFE şirketinin kurucusu Al Corbi, yeni nesil sığınaklarda güvenlik kadar eğlence ve rahatın da ön plana çıktığını ifade ediyor.

Şirket, Forbes'a göre 112 milyar dolarlık servetiyle Asya'nın en zengin iş insanı olan Mukesh Ambani için ABD'de bir sığınak inşa ediyor. 

Güvenlik sebebiyle yeri açıklanmayan evde patlamaya dayanıklı kapılar, kırılmaz pencereler ve biyometrik kapı sistemleri var.

Evin etrafına yaklaşık 9 metre derinliğinde bir hendek de kazıldı. Corbi, burada helikopterleri, insansız hava araçlarını ya da paraşütçüleri vurabilecek su toplarının yer aldığını belirtiyor. 

Corbi, adını açıklamadığı başka bir milyarderin evine bir go-kart pisti inşa ettiklerini ve bunun altına farklı kaçış tünelleri açtıklarını da söylüyor. 

Ultra zenginlerin koruma amaçlı binalarda işlevsellikten ziyade lükse önem verdiğine işaret eden firma sahibi, "Bunlar yeraltına inşa edilmiş Ritz Carlton otellerine benzetilebilir" diyor. 

Birleşik Krallık'ta bu sektörde hizmet veren SHH Architecture and Interior Design'ın ortak kurucularından Graham Harris, Londra'da da taleplerin arttığını belirtiyor. 

Şehrin lüks Highgate bölgesindeki bir müşterisinin evine sinema salonu yaptıklarını söyleyen Harris, şöyle devam ediyor: 

Burası aslında kendi filtrelenmiş hava deposuna, güvenli kapılara, mini mutfağa ve bir aileyi bir haftadan fazla idare edebilecek şekilde stoklanmış güvenli bir alana dönüştürüldü.

Corbi, geleceğin sığınağının bunlar olduğunu belirterek "Prefabrik bir sığınağa bir ilk yardım çantası atıp güvende olduğunuzu söyleyebileceğiniz günler çoktan geride kaldı" diyor.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in Hawaii'de yaptırdığı 100 milyon dolarlık sığınağı da geçen yıl gündem olmuştu. 

Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana inşa edilen sığınakta en az 30 yatak odası ve banyonun yanı sıra asansör sistemi, ofisler ve konferans salonları yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın