Yeni Günaydın
Geri

Vahşi Afrika Filleri Kendilerini Evcilleştirmiş Olabilir!

Afrika savana filleri, hiçbir zaman insanlar tarafından evcilleştirilmemiş olmalarına rağmen oynar, yavrularına bakar ve evcil hayvanlarla ilişkili sosyal davranışlar gösterir.
Vahşi Afrika Filleri Kendilerini Evcilleştirmiş Olabilir!
Haberler / İlginç Haberler
3 Nisan 2023 Pazartesi 23:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vahşi filler, kendi kendini evcilleştirme belirtileri gösterdiği bilinen birkaç türden biridir. Bu fenomen daha önce sadece insanlarda ve yakından ilişkili bir primat olan bonobolarda belgelenmişti.

İnsanlar, evcilleştirme adı verilen bir süreçte dostluk, sosyallik ve uysal mizaç gibi özellikleri en üst düzeye çıkarmak için hayvanları yetiştirdiler . Bazı araştırmacılar, insanların ve bonoboların benzer bir süreçten geçtiklerine, ancak bunu doğal olarak kendilerine yaptıklarına inanıyor.

Hollanda'daki Max Planck Psikodilbilim Enstitüsü'nden Limor Raviv , diğer türlerin de kendi kendini evcilleştirip evcilleştirmediğini merak etti. Araştırmak için Raviv ve meslektaşları, vahşi Afrika savan filleri ( Loxodonta africana ), bonobolar ( Pan paniscus ) ve insanların ( Homo sapiens ) 20 farklı özelliğini karşılaştırdılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın