Yeni Günaydın
Geri

Bisiklete Binin, Zamlar Umurunuzda Olmasın!

Son araç yakıtı zamlarından sonra sizin için yeni bir ufuk açacak haberi paylaşıyoruz. Bisiklet iyidir.
Bisiklete Binin, Zamlar Umurunuzda Olmasın!
Haberler / Yaşam
8 Mart 2022 Salı 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bisiklet sürmek sadece spor olarak algılansa da bisiklet faydası saymakla bitmeyecek hareketli aktivitelerin başında gelir.

Bisiklet kullanmak özgürlük demek ruhun ve bedenin birbirinden ayrı birlikte hareket etmesi gibi bir şey, bedenin yola adapte iken ruhunuz özgürlükle huzur buluyor. Öte yandan tabi ki bisiklet faydaları içinde öne çıkan konulardan biri sağlık için olan faydalarıdır. İlk olarak kilo vermek, yağ ve kalori yakmak için yapabileceğiniz en etkili egzersizlerin başında gelir. Aynı zamanda birçok kasın birlikte çalışmasını sağlar dolayısıyla hızlı kilo vermenizi ve fit kalmanızı destekler.

Bisiklet Kullanmak Kaslarınızı Güçlendirir

 

Bisiklet kullanmanın kaslarımızı güçlendirmesi açısından büyük faydası vardır. Ayrıca kaslar geliştikçe ve güçlendikçe boyutları da değişir daha yapılı ve estetik bir görünüm kazanırız. Sürekli olarak bisiklet sürmek kaslarınızı yorsa da yorulan kasların daha güçlü olacak şekilde geri döner. Güçlenen kaslarınız bağışıklık sistemini güçlendirdiği kadar dayanıklılığınızı da arttırmaktadır. Esnekliğiniz ve hareketliliğiniz de artacaktır.

Kalp Dostu

Bisiklete binmenin faydaları arasında kalp sağlığını korumak da vardır. Kaslarda oksijen azaldıkça kalbin kaslara oksijenli kan salgılaması gerekir buda kalbi çalıştırır kalp çalıştıkça tüm vücut çalışır ve böylece daha sağlıklı oluruz. 

Eklem Ağrılarını Giderir

Bisiklet faydaları arasında en gözle görülür olanı eklemlerin özellikle bacakların sürekli olarak hareket etmeleridir. Özellikle de diz ağrılarını önemli ölçüde azaltır. Eklemler devamlı olarak hareket ettikçe hareket kabiliyeti artar ve diğer işlerde de zorlanma yapmaz.

Bisiklet sürerken kendimizi dengede tutarız ve bu hareketler de vücut koordinasyonunu ve duruşumuzu düzeltmemizi sağlar. Üst alt vücut kaslarına güç verir. Mümkünse her gün yarım saat bisiklet sürmelisiniz. Her gün yarım saat bisiklet sürmenin özellikle meme ve kolon kanseri risklerinin azalttığını biliyor muydunuz?

Stresi Azaltır

Stres hayatın her döneminde insan hayatında var olmuştur. Stresin insan üzerinde hayati bir etkisi bulunmaktadır. Kilo alma veya alamama, kalp, kanser, tiroid, kötü kolesterol, erken yaşlanma gibi hastalıkların başlıca sebepleri stres olarak yorumlanmaktadır.  Bisiklet sürmek sizi stresten uzaklaştırır zihninizin boşalmasına kötü düşüncelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Bisiklet sürmek akciğer kapasitesini yükseltir. Esnekliğin ve kas gücünün artmasından dolayı doğum sürecini daha kolay hale getirir.

Beyin Fonksiyonlarını Güçlendirir

Bisiklet sürmek beyin fonksiyonlarının da güçlenmesini sağlamaktadır. Çünkü bisiklet sürerken sürekli olarak göz, kulak, kas dikkatli bir şekilde koordine edildiğinden dolayı dengemizi koruruz. Bisiklet faydası olarak beynin karar verme mekanizmasını daha iyi hale getirir. Beynin yeni hücre üretimini destekler.

Uyku kalitesinin artmasını destekler bisiklet kullandıktan sonra vücut yorgun düşer ve dinlenmeye ihtiyaç duyar buda rahat bir şekilde uyumanızı sağlar. Uykuya dalamama sebebinizin zihinsel yorgunluktan kaynaklı olduğu biliyor musunuz? Bisiklet sürerken zihninde boşalacağından dolayı  rahat bir uyku çekersiniz. Hücreleri yenilediğinden dolayı yaşlanmayı da geciktirir. Bisiklet sürerken vücuttaki oksijen seviyesi artar ve toksit azalır her yönden pozitif kalmak için her gün bisiklet kullanmalısınız.

Bisiklet faydası çevreye olduğu kadar cebe de katkısı vardır. Yakıt tüketmediği için hava kirliliği de yaratmaz yakıt parasına da gerek kalmaz. Bisiklet sürerken tüm kasların çalıştığı gibi kasıklardan kalın bağırsağın sürekli hareketli olmasını sağlamaktadır. Bu da kabızlığa iyi gelir. Bağırsak hareketlerini güçlendirerek kolon kanseri oluşumunu engeller.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın