New York'taki Empire State Binası ve Avustralya'daki Sidney Opera Binası da dahil dünyanın en ünlü sembol yapılarından bazıları yapay zeka sayesinde yenilendi.
Bir emlakçı karşılaştırma sitesi olan GetAgent tarafından gerçekleştirilen projede, dünyanın dört bir yanından tanınmış yapılar alternatif mimari tarzlarda yeniden tasarlandı.
Araştırmacılar en çok aranan mimari stilleri ortaya çıkarmak adına Google arama verilerini analiz etti ve ardından mevcut ikonik binaların yeni bir versiyonunu hayata geçirmek için yapay zeka aracı Midjourney'i kullandı.
Yapay zeka sistemine, "[Bina] [mimari] tarzda tasarlansaydı, hiperrealistik ve fotogerçekçi şekilde nasıl görünürdü?" gibi komutlar verildi.
Binaların en eskisi olan Buckingham Sarayı, 1703'te inşa edildi ve dünya çapında Britanya hükümdarının Londra'daki ikametgahı olarak biliniyor. Gerçek hayatta Rokoko ve Neoklasik etkilerle Barok mimariye sahip olsa da tepesine eklenen bir kubbe, mermer ve altın süslemelerle nitelendirilen Bizans mimari tarzıyla yeniden tasarlandı.
Londra'nın başka bir yerinde, Big Ben'e ev sahipliği yapan Neogotik saat kulesi Elizabeth Kulesi'ne, açıkta bırakılmış malzemeler ve minimalist estetikle tamamlanan endüstriyel bir görünüm verildi. Ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan The Shard, kemerler, sütunlar ve simetri kullanımıyla bilinen bir tarz olan Rönesans yapısına dönüştürüldü.
Yapay zekayla yeniden yapılan diğer binalar arasında Rokoko mimarisiyle yeni bir görünüm kazandırılan Paris'teki Eyfel Kulesi, Çağdaş tarzda yeniden tasarlanan Barselona'daki La Sagrada Familia ve Bauhaus bloğuyla değiştirilen Atina'daki görkemli mermer Partenon tapınağı yer alıyor.
Avustralya'da Sidney Opera Binası, Tudor mimarisinin yarı ahşap işçiliği, gruplandırılmış pencereleri ve dik üçgen çatısıyla tasvir edilirken, yapımından üç yüzyıl öncesine gitmiş oldu.
Aslen Art Deco mimari tarzıyla inşa edilen Empire State Binası, simetri ve sütunlara odaklanan Yunan Uyanışı tarzında yeniden tasarlandı. Mimar James Hoban tarafından Neoklasik tarzda tasarlanan Beyaz Saray, üçgen çatılar, yuvarlak açılar ve şekilli pencereler gibi karakteristik süslemelerle Viktorya mimarisi tarzında dijital olarak yeniden inşa edildi.