Yeni Günaydın
Geri

Türkiye Korkusu Biden'a Bunu Yaptırdı!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar ABD Başkanı Joe Biden'ı rahatsız etti.
Türkiye Korkusu Biden'a Bunu Yaptırdı!
Haberler / Gündem
13 Ekim 2023 Cuma 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından operasyonlar için düğmeye basılmış hem yurt içinde hem de yurt dışında PKK'ya peş peşe darbeler indirilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımlardan rahatsızlık duydu.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONLARI BARIŞI TEHDİT EDİYOR'

Beyaz Saray'dan paylaşılan bilgiye göre "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini, DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını" savunan Biden, Suriye'yi ilgilendiren mevcut durumun "ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit" oluşturmaya devam ettiğini öne sürdü.

ACİL DURUM HALİ UZATILDI

Biden, bu nedenler 14 Ekim 2023'te süresi dolacak olan acil durum halinin süresinin bir yıl daha uzatılması kararı aldığını açıkladı.

Biden, Suriye'nin içindeki gelişmeler ve bu ülke kaynaklı ABD ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak üzere 14 Ekim 2019'da ilan ettiği başkanlık kararnamesinin süresini uzatacağı konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.

ABD, TÜRKİYE'NİN SİHA'SINI DÜŞÜRMÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlarda kullandığı bir SİHA'yı Suriye'de düşürdüklerini açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, yaşananlardan 'üzüntü' duyduklarını belirterek, "Türkiye, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerimizden, bu nedenle bu olay üzücü" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türk SİHA'sını düşürmesine tepki göstererek şunları söylemişti:

"Türkiye'ye ait bir SİHA'yı Suriye'de düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlayış var. Biz seninle NATO'da beraber değiliz miyiz? Terörle mücadele eden bu ülkenin SİHA'sını nasıl düşürürsün? Görmedim, etmedim... Bunu nasıl söylersin?"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın