Yeni Günaydın
Geri

Elon Musk Hamas'la Bağlantılı Yüzlerce Hesabı Sildi!

Avrupa Birliği'nin peş peşe yaptığı uyarılar üzerine Elon Musk'un sahibi olduğu X platformu Hamas'la bağlantılı yüzlerce hesabı sildi.
Elon Musk Hamas'la Bağlantılı Yüzlerce Hesabı Sildi!
Haberler / Gündem
12 Ekim 2023 Perşembe 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medya platformu X, Hamas’la bağlantılı yüzlerce hesabı sildiğini açıkladı.

X CEO’su Linda Yaccarino, şirketin platformdaki yanlış bilgilerin tespiti için hızla harekete geçtiğini, kamu güvenliği için önlemleri artırdıklarını söyledi. Şirketin, platformdaki bazı hesapların askıya alınması yönündeki çağrılara uyarak birçok hesabı kapattığı belirtildi.

Şirketin bu adımı, Hamas’ın İsrail’e düzenlediği kanlı baskın sonrası sosyal medyada yayılan dezenformasyon ve yalan haberlerle ilgili eleştirilerin ardından geldi.

AB, Elon Musk’ın sahibi olduğu X’e dezenformasyonla mücadele için 24 saat süre vermiş ve birliğin internet kurallarına uyulmasını istemişti.

AB, Facebook’un sahibi olan Meta şirketine de benzer bir uyarıda bulunmuştu. Birçok kişi, Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası sosyal medyanın yalan haberle mücadelede başarısız olduğunu savunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın