Yeni Günaydın
Geri

Trump'a İkinci Suikast Girişimi!

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın golf oynadığı Florida'daki Uluslararası Golf Kulübü'nün çevresinde silah sesleri duyuldu.
Trump'a İkinci Suikast Girişimi!
Haberler / Dünya
16 Eylül 2024 Pazartesi 05:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trump'a yönelik suikast girişimine dair yeni bilgiler sızıyor

Trump'ın seçim kampanyasından yapılan açıklamada, "Başkan Trump yakınlarındaki silah seslerinin ardından güvende. Şu anda daha fazla deta vermeyeceğiz" dedi. 

CNN'de yer alan haberde, olay sırasında Trump'ın golf oynadığı bilgisi aktarıldı. Olayın ardından golf sahasının kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi. 

AP haber ajansının güvenlik güçlerine dayandırdığı habere göre, Trump'ı korumakla görevli Gizli Servis ajanları eski ABD Başkanı'na doğru yaklaşan bir kişinin silahlı olduğunu fark edince şüpheliye ateş açtı. Şüphelinin ilk etapta olay yerinden kaçtığı ve yakınlardaki bir başka kasabada yakalandığı ifade edildi. 

Habere göre, şüpheliyle birlikte uzun namlulu bir silah da ele geçirildi.

FBI'dan yapılan açıklamada olayın eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimi olduğu belirtildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a 13 Haziran'da Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında suikast girişiminde bulunulmuştu. Trump, olayı hafif yaralı olarak atlatmıştı.

Silahlı kişi Trump'tan 400-500 metre uzaklıktaydı

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, yaptığı açıklamada, Gizli Servis ajanının çitlerin arasından çıkan silahın namlusunu fark ettiğini ve şüpheliye doğru ateş açtığını bildirdi.

Bradshaw, görgü tanığının ifadesi sayesinde şüpheliyi yakalayabildikleri, silahlı kişinin Trump'tan yaklaşık 400-500 metre uzakta olduğu bilgisini verdi.

Şüphelinin 2 sırt çantası ve aksiyon kamerasının olduğunu kaydeden Bradshaw, zanlının daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtti.

Martin County Şerifi William Snyder da şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Trump ve Harris'ten açıklama

Olayın ardından bir açıklama yapan Donald Trump güvende olduğunu söyledi. Trump, "Hiçbir şey beni yavaşlatamayacak. Asla teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de bilgilendirildiği açıklandı.

Aynı zamanda Demokratların başkan adayı olan Harris yaptığı açıklamada, "Florida'daki eski Başkan Trump ve mülkünün yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım ve onun güvende olduğuna sevindim. Amerika'da şiddetin yeri yoktur." dedi.

Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham da X hesabından, "Az önce Başkan Trump ile konuştum. Tanıdığım en güçlü insanlardan biri. İyi bir ruh halinde ve ülkemizi kurtarmak için her zamankinden daha kararlı." paylaşımında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın