Yeni Günaydın
Geri

Telefon Kullanımı İçin En Uygun Yaş Açıklandı!

İngiltere'nin en büyük ağ sağlayıcılarından biri olan EE, ebeveynler için kılavuz yayınladı. Burada akıllı telefon kullanma için önerilen yaş da yer alıyor.
Telefon Kullanımı İçin En Uygun Yaş Açıklandı!
Haberler / Yaşam
27 Ağustos 2024 Salı 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akıllı telefon kullanım yaşı düştükçe bu konuda otorite olan kaynaklardan öneriler ve tavsiyeler de geliyor. Yeni yayınlanan kılavuz ise 11 yaş altındaki çocukların telefon kullanmasının yasaklanması gerektiğini söylüyor.

İlkokul çağındaki çocuklara internete ve sosyal medya platformlarına erişim sağlayan akıllı telefonlar verilmemesi, bunun yerine sadece mesajlaşma ve arama yapmalarına izin veren "sınırlı kapasiteli cihazlar" verilmesi öneriliyor.

16 YAŞ VE ALTINDAKİ ÇOCUKLAR AİLE KONTROLÜNDE AKILLI TELEFON KULLANMALI

Çocukları dijital dünyada korumayı amaçlayan bu adımlar, küçük yaşta karşılaşılan sorunların önüne geçmek için atılıyor.

Şirket, ebeveynlerin 16 yaş ve altındaki çocuklarına akıllı telefon vermeyi seçmeleri durumunda ebeveyn kontrolü özelliklerini etkinleştirmelerini ve 13 yaşın altındaki çocukların sosyal medyaya erişimini kısıtlamalarını öneriyor.

Telefon kullanımı için en uygun yaşın 16 yaşın üstü olduğu da belirtiliyor.

Yakın zaman içinde yapılan araştırmalar, akıllı telefonların aşırı kullanımının gençler arasında ruh sağlığı sorunlarına yol açabileceğini ve sınırsız internet erişiminin küçük çocukları internetteki tehlikelere maruz bırakabileceğini ortaya koyuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın