Yeni Günaydın
Geri

Tarık Akan’ın 8. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor!

Oyuncunun sevenleri ve tanıdıkları, Yeşilçam’ın Damat Ferit’i Tarık Akan'ın mezarı başında çiçeklerle andı.
Tarık Akan’ın 8. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor!
Haberler / Magazin
16 Eylül 2024 Pazartesi 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

8 yıl önce bugün hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tarık Akan’ın ölüm yıldönümü filmlerinden görüntüler, röportajlarından alıntılarla anılıyor. Oyuncunun sevenleri ve tanıdıkları, Yeşilçam’ın Damat Ferit’i Tarık Akan'ın mezarı başında çiçeklerle andı.

Ses Dergisi’nin 1970 yılındaki yarışmasıyla tanınan Akan, kısa sürede izleyicilerin sevgisini kazanarak aranan oyuncular arasında yer aldı. Kendisiyle özdeşleşen Ferit adını, 1972’de Beyoğlu Güzeli filminde aldı. Sinema sektörüne henüz adım atmış bir oyuncu olarak 1973’te Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı.

Damat Ferit lakabını nasıl aldı?

Hababam Sınıfı film serisinde ‘Damat Ferit’ karakteri izleyiciler tarafından çok sevildi ve Akan çoğunlukla bu lakapla anıldı. 80’li yıllara gelindiğinde Akan daha çok halkın sorunlarını yansıtan filmlerde rol aldı ve sık sık protesto yürüyüşlerinde ön saflarda görüldü.

Tarık Akan'ın hayatı

İstanbul’da 1949 yılında doğan Tarık Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gördü ve daha sonra o yıllarda yüksekokul olan Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Ünlü bir oyuncu olmadan önce ve sonra işportacılıktan taksi şoförlüğüne kadar birçok işte çalıştı. 16 Eylül 2016'da akciğer kanserinden hayatını kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın