Yeni Günaydın
Geri

Stratejik Bölgede İsrail Şantiyesi!

Gaziveren halkı, firmanın CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu.
Stratejik Bölgede İsrail Şantiyesi!
Haberler / Dünya
18 Kasım 2022 Cuma 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

KKTC’nin Lefke şehrinin Gaziveren köyünde bulunan stratejik bir bölgede, kanunsuz inşaat faaliyetinde bulunan İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firmaya köylüler isyan etti.

Ağır iş kamyonlarının önünü kesen ve polise şikâyette bulunan Gaziveren halkı, firmanın CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu. Bölgede fotoğraf çekimine bile izin vermeyen firma, yeni inşaatını 7/24 vardiya usulü ile hızlı bir şekilde yapıyor.

KKTC’li vatandaşların inşaat izni alabilmek amacıyla bin bir uğraş verdiği fakat başarılı olamadığı Lefke-Gaziveren’de, İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firmanın dev bir inşaat yaptığını Temmuz ayında kamuoyuna duyurmuştuk. İsrail kökenli Evergreen Cyprus firmasının ruhsatsız inşaatına ve tonajların üstünde köye girmesine tepki gösteren Gaziveren halkı, kanunsuzluğa isyan etti. Çarşamba günü ağır iş kamyonlarının önünü kesen köylüler, polise şikâyette bulundu. İnşaatın su izni ve inşaat ruhsatı olmadığı gibi tonajın üzerinde yük ile köyün alt yapısının mahvedildiğini belirten köylüler, yetkililerden denetimde bulunmalarını talep etti. Öte yandan köylüler, İsrail kökenli Evergreen Cyprus firmasının CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın