Yeni Günaydın
Geri

Skandal: Beyin Cerrahı 13 Yaşındaki Kızına Ameliyat Yaptırdı!

Beyin cerrahının 13 yaşındaki kızına bir ameliyat sırasında hastasının kafatasında delik açtırdığı ortaya çıktı
Skandal: Beyin Cerrahı 13 Yaşındaki Kızına Ameliyat Yaptırdı!
Haberler / Dünya
29 Ağustos 2024 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avusturya'da bir beyin cerrahı, 13 yaşındaki kızını bir hastanın kafatasına delik açmak üzere ameliyat odasına soktuğu iddiasıyla görevden alındı ve hakkında cezai soruşturma başlatıldı. Graz Üniversite Hastanesi'nde gerçekleşen olayın ardından, ameliyatı geçiren hasta olayı medyada öğrendikten sonra şikayette bulundu.

Olay, 33 yaşındaki bir hastanın 13 Ocak'ta geçirdiği orman kazasının ardından hava ambulansıyla Steiermark bölgesindeki hastaneye kaldırılmasıyla başladı. Başından ağır yaralanan hasta acil ameliyata alınırken, iddiaya göre cerrah genç kızını ameliyata dahil etti ve kızın hastanın kafatasına delik açmasına izin verdi.

Ameliyat, Ocak ayında gerçekleşmesine rağmen olayın detayları ancak 26 Nisan’da savcılığa yapılan isimsiz bir ihbarla ortaya çıktı. Hasta ise 13 yaşında bir kız tarafından kafatasının delindiğini ihbardan çok sonra, Temmuz ayında öğrendi.

Hastanın avukatı Peter Freiberger, cerrahın hastaya 'kobay' gibi davrandığını belirterek tazminat davası açtı ve hastanenin hasta ile temas kurmadığını vurguladı.

Graz savcılığı, cerrah ve ameliyatta bulunan diğer doktorlar hakkında 'ciddi bedensel zarar verme' suçundan soruşturma başlattı. Savcı Hansjoerg Bacher, nihai raporun beklendiğini açıkladı. Olay, Avusturya tıp camiasında büyük yankı uyandırdı ve cerrahların işten çıkarılmasıyla sonuçlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın