Yeni Günaydın
Geri

Trump'ın Ekibinden Reklamlı Jest!

Palm Beach County, Florida'nın Demokrat bir bölgesi
Trump'ın Ekibinden Reklamlı Jest!
Haberler / Dünya
29 Ağustos 2024 Perşembe 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Donald Trump'ın başkanlık kampanyası ekibinin, eski başkanın Mar-a-Lago konutunun yer aldığı Palm Beach bölgesinde, (tarih boyunca Cumhuriyetçi bir eyaletin Demokrat bir noktası olmasına rağmen) reklam yayımlamayı planladığı bildirildi.

The Bulwark, bu hafta kablo haber kanallarında yayımlanacak reklamların stratejik olmadığını, Trump'ı ve bağışçıları mutlu etmek amacıyla yapıldığını aktardı.

Kampanyadan bir kaynak, siyasi haber bültenine, Trump kampanyasının CNN, CNBC, Fox News ve Fox Business'ta yayımlanacak 15 saniyelik reklamlara yaklaşık 48 bin dolar harcadığını söyledi. Bunun büyük oranda bölgedeki varlıklı bağışçılara cazip görünmek için yapıldığını ifade etti.

İsmi belirtilmeyen kampanya kaynağı şöyle dedi:

Bu, prensipten çok bağışçıları mutlu etmekle ilgili. Palm Beach'te birçok bağışçı var.

Palm Beach County, tarih boyunca Florida'nın Demokrat bir bölgesiydi. 2020'de bölge sakinlerinin yaklaşık yüzde 55'i ABD Başkanı Joe Biden'a oy vermişti. Florida'nın güvenli bir Cumhuriyetçi eyalet olduğu düşünülünce, Trump'ın yaşadığı county'de (sözcük anlamı kontluk; ABD ve BK’de yer alan Türkiye’de karşılığı olmayan idari birim -ed.n.) zayıf bir performans sergilemekten endişelenmesine pek de gerek yok.

Ama reklamlar, kendisi ve Mar-a-Lago'daki arkadaşları bu reklamları görebileceği için eski başkanı tatmin ediyor.

Kampanya kaynağı "Patronu da memnun ediyorsa bu iyi" diye ekledi.

Reklamların içeriğinin ne olduğu belli değil.

Son zamanlarda eski başkan kötü bir ruh halinde, Truth Social'da sık sık ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında paylaşımlar yapıyor ve mitingleriyle konuşmalarında öfkeli bir şekilde yakınıyor. Bu, Trump'ın yaz başındaki daha serinkanlı ve daha az agresif halinden bariz bir sapma.

Yaklaşık bir ay önce, ABD Başkanı Joe Biden hâlâ varsayılan Demokrat adayıyken Trump, Biden'ın korkunç münazara performansı sayesinde anketlerde yükselmenin keyfini çıkarıyordu.

Ama ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden'ın yerine geçtiğinden beri anketler başabaş gidiyor ve Harris bazı ulusal anketlerde önde görünüyor. Trump, Harris'in anketlerde başarılı olduğunu veya seçmenlere cazip geldiğini kabul etmeyi öfkeli bir şekilde reddetmişti.

Reklamların içeriği belli değil ama temmuzdan bu yana, 300 milyon doların üzerinde nakit parası bulunan bir kampanya için reklamlara 47 bin dolar harcamak çok etkili sayılmaz.

Trump'ın kampanyası 2020 seçimlerinde de benzer bir hamle yapmış, Demokratların kalesi olan Washington D.C.'de, Trump ve destekçilerinin görebilmesi için kablolu haber kanallarında reklam yayımlamaya 400 bin dolar harcamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın