Yeni Günaydın
Geri

Şili'de 7,4 Büyüklüğünde Deprem!

Şili'nin San Pedro de Atacama kentinde, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne (USGS) göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Şili'de 7,4 Büyüklüğünde Deprem!
Haberler / Dünya
19 Temmuz 2024 Cuma 07:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şili'nin San Pedro de Atacama kentinde, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne (USGS) göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle sabaha karşı gerçekleşti.

USGS, depremin merkez üssünün Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğunu ve yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı ve şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Halkta panik yarattı

Depremin etkisi Peru'nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa'da da hissedildi ve halkta paniğe yol açtı. Şili Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi.

Tsunami uyarısı yapılmadı

Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA), depremin ardından Şili kıyılarında tsunami uyarısı yapılması için gerekli koşulların karşılanmadığını duyurdu.
Depremin ardından bölgedeki durumun yakından takip edildiği ve herhangi bir acil durum planının devreye sokulup sokulmayacağının değerlendirildiği bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın