Yeni Günaydın
Geri

SGK'dan Ev Almak İsteyenlere Güzel Haber!

Faizsiz kredi desteği geliyor
SGK'dan Ev Almak İsteyenlere Güzel Haber!
Haberler / Ekonomi
31 Temmuz 2024 Çarşamba 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye konut fiyatları ve faizleri uçuşa geçmişken vatandaşlara nefes aldıracak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK, faizsiz kredi desteğini duyurdu. Peki faizsiz kredi desteğinde şartlar neler, herkes yararlanabilecek mi? İşte detaylar...

Ev almak isteyenler için kritik destek Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) çeşitli yasal düzenlemeler doğrultusunda maaş alanlara özel olarak yüzde sıfır faizli 400 bin TL konut kredisi vereceğini duyurdu.

Krediye başvurmak isteyen ve şartları taşıyan vatandaşlar Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na müracaat edebilecek.

KİMLER YARARLANACAK?

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi düzenlemelerden faydalanan malul, dul ve yetim vatandaşlar SGK’nin faizsiz konut kredisi imkânından yararlanabilecek.

Bunun yanı sıra, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre harp veya vazife malullüğü maaşı alan vatandaşlar da 400 bin TL kredi imkânından yararlanabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kredi başvurusu yapmak isteyen hak sahiplerinin, daha önce düzenlenmiş olan hak sahipliği belgelerine ihtiyaç duymaksızın doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T.C. Halk Bankası şubelerine başvurmaları yeterli olacak.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın