Yeni Günaydın
Geri

Yurt Dışı Harcına İkinci Zam Yolda!

Yurt dışı çıkış harcı 500 lira olmuştu. Yeniden Değerleme Oranı'na göre her yıl artacak harç ücretleri için 5 ay sonra yeni bir zam daha yapılacak.
Yurt Dışı Harcına İkinci Zam Yolda!
Haberler / Ekonomi
30 Temmuz 2024 Salı 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yurt dışı çıkış harcı 500 lira olmuştu. Yeniden Değerleme Oranı'na göre her yıl artacak harç ücretleri için 5 ay sonra yeni bir zam daha yapılacak. Bu kapsamda Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yeni rakamın 750 lirayı bulacağını dile getirdi.

Vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren kanun ile yurt dışına çıkan vatandaşlardan alınacak yurt dışı çıkış harç ücreti yüzde 233 zamla 500 liraya yükseltildi. Alınan karar doğrultusunda harç her yıl Vergi Usul Kanunu'nda belirlenen yeniden değerleme oranında artırılacak.

Bu da önce 3000, daha sonra 1500 ve 750 TL olacağı konuşulan yurt dışı harç ücreti için yıl başında yeni bir zam geleceği anlamına geliyor. Ancak zammın ne kadar olacağına ilişkin rakamı ise ünlü Vergi Uzmanı Ozan Bingöl açıkladı.

5 AY SONRA İKİNCİ ZAM

Uzman isim sosyal medyadan yaptığı paylaşımında yurt dışı çıkış harcına yeniden zam yapılacağını, 5 ay sonra ikinci artış ile birlikte rakamın 750 TL’yi bulacağını dile getirdi.

“700-750 TL OLACAK”

Bingöl paylaşımında, "500 TL’ye çıkarılan yurt dışı çıkış harcı, yeniden değerleme oranına bağlandı. Bu yılbaşında harcın 700-750 TL’ye çıkması demek” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın