Yeni Günaydın
Geri

Rusya'da Piyasa Türklere Kaldı!

Ülkede 657 mağaza ile faaliyet gösteren Türk markalarının birçoğunun cirosu ikiye katlandı.
Rusya'da Piyasa Türklere Kaldı!
Haberler / Ekonomi
16 Mart 2022 Çarşamba 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’da binlerce mağazası olan markaların ülkedeki operasyonlarını durdurması, tarafsızlığını ilan ederek faaliyetlerini sürdüren markaların satışlarını artırdı. Ülkede 657 mağaza ile faaliyet gösteren Türk markalarının birçoğunun cirosu ikiye katlandı. Ancak Batılı moda devleri için üretim yapan Türk hazır giyimciler endişeli.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonrası ülkelerin ardından çok sayıda şirket ve marka, ülkedeki operasyonlarını dondurdu. On binlerce çalışanın mağdur olmaması adına çalışanlarına destek de veren markaların Rusya’dan çekilmesi, tarafsızlığını ilan ederek ülkede faaliyetlerini sürdüren markaların satışlarına yansıdı. O ülkelerden biri de Türkiye. Ukrayna’daki operasyonları savaş nedeni ile duran markaların Rusya’daki satışları, ülkeden çıkan markaların yarattığı boşluk nedeni ile artışa geçti.

Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre savaşın ilk günlerinde satışları yüzde 50’ye yakın azalan 34 markanın 655 mağazası ve 2 bin 556 satış noktasının birçoğunda satışlar ikiye katlandı. Söz konusu gelişmede Rus Rublesi’nin devalüe olmasının da etkisi yüksek. Zira değer kaybeden ruble nedeni ile indirimlerin yerini yeni zamlar aldı. Ülkede Japonya, Çin, Kore ve Türkiye gibi ülkelerin markaları kalırken önümüzdeki dönemde bu durumun söz konusu ülkeler lehine gelişmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın