Yeni Günaydın
Geri

Flaş! Dolar Atağa Kalktı! 15 Lira Sınırında!

Piyasaların ateşi dinmiyor. Dolar 15 TL sınırında, Euro ise 17 TL'ye doğru ilerliyor. Gram altın ise 1.000 TL'yi zorlamaya devam ediyor.
Flaş! Dolar Atağa Kalktı! 15 Lira Sınırında!
Haberler / Ekonomi
11 Mart 2022 Cuma 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hem dış hem de iç gelişmelerle çalkalanan piyasalarda endişelendiren yükseliş devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik sürdürdüğü işgal harekatı ve etkileri ile Türkiye'nin kırılgan ekonomisi çerçevesinde çalkalanan döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki endişe veren yükselişi sürüyor.

Savaş 2022 yılı için ekonomik planlamaları yıkıp geçerken, Dolar kuru küresel çapta yükselişini sürdürüyor. Tüm bu durumlar TL üzerindeki baskıları artırıyor. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri bu hafta 700 baz puanı aşarak rekor seviyeye yükseldikten sonra dün günü 670/685 baz puandan tamamladı.

Dolar/TL, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin başladığı ilk günlerde test ettiği seviyeleri de aşarak 15 seviyesine doğru yükselişini sürdürürken piyasalarda bugün yoğun veri gündemi, savaşın seyri ile Türkiye ekonomisine etkileri takip ediliyor.

CARİ AÇIK REKOR KIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ocak ayına ilişkin ödemeler dengesi verisini açıkladı. Buna göre, 2022'nin ilk ayında cari işlemler açığı 5,3 milyar dolar artarak 7,1 milyar dolar oldu. Bu son 4 yılın en yüksek seviyesi oldu. 12 aylık cari açık ise 20,2 milyar dolara çıktı.

Merkez Bankası yılsonu enflasyon ve dolar tahminini yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını paylaştı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 34,06'dan yüzde 40,47'ye, yılsonu dolar beklentisi ise 16,04'ten, 16,68'e yükseldi. Şubat 2022 Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde; yılsonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi şubat döneminde yüzde 34,06'ya çıkarken Cari yılsonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi ise bir önceki anket döneminde 16,13 TL iken, bu anket döneminde 16,04 TL olmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın