Yeni Günaydın
Geri

Restorandaki Cinayette Yeni Gelişme!

Restorandaki cinayette kadın hakime ahlaksız teklif; Kaymakamın da oturduğu masada bu teklifin ardından cinayet işlendi
Restorandaki Cinayette Yeni Gelişme!
Haberler / Yaşam
29 Aralık 2022 Perşembe 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’daki bir restoranda çıkan tartışmada öğretim görevlisi Güven Çaprak’ı öldüren Polat Aytaç ile olay sırasında mekanda bulunan Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün ifadeleri ortaya çıktı.

Ankara’da geçen cumartesi günü bir restoranda çıkan tartışmada öğretim görevlisi Güven Çaprak’ı öldüren Polat Aytaç ile olay sırasında mekanda bulunan Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün ifadeleri ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Araca'nın haberine göre, Aytaç ifadesinde, Çaprak’ın mekanda oturdukları sırada yanlarına gelen kalabalık grup arasındaki bir kadın hâkime “Ne zaman sevişiyoruz?” dediğini, bunun üzerine grubun mekandan ayrıldığını anlattı. Çaprak’ı uyardığını ancak “Hayırdır a.k sanki karınla mı sevişelim dedik” yanıtını aldığını aktaran Aytaç, “Senden büyüğüm alkolün pis biliyoruz ama bu kadarı da fazla demem üzerine eliyle belimde bulunan silahımı almak için hamle yaptı. Ben de o panikle silahımı ona kaptırmamak için silahımı elime aldığım esnada birden silah patladı. Silahın patlaması ile Güven olduğu yere oturur vaziyette kafası sağa düştü” dedi. Haymana Kaymakamı Gürbüz ise Çaprak’ın kadın hakime yönelik sözlerini doğrularken, silahı almaya çalıştığı iddiasını ise çürüttü. Gürbüz, “Bir anda Polat sağ eline tabancayı alıp kurdu. Kurar kurmaz da Güven’e doğrultarak bir el ateş ettiğini gördüm. Saniyeler içinde önce Polat’a ve akabinde Güven’e baktığımda Polat’ın elinde tabanca Güven’in ise oturduğu sandalyede kafası öne eğilmiş şekilde olduğunu gördüm ama ikisinin de şaka yaptığını düşündüm” ifadelerini kullandı.

İfadeler ortaya çıktı

Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesindeki bir restoranda geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, aralarında küfürleşme nedeniyle tartışma çıkan iş insanı Polat Aytaç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Güven Çaprak’ı başından vurarak öldürmüştü. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında Aytaç’ın yanı sıra Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün de gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Aytaç sorgusunun ardından tutuklanırken, Gürbüz ise serbest bırakılmıştı. T24, Aytaç ve Polat’ın emniyet ifadelerine ulaştı.

“Küfür edince kadınlar masadan kalktı”

İş insanı Aytaç ifadesinde, Çaprak, Mehmet Alagöz, Muhammed Gürbüz ve Mustafa Kaldırım ile restoranda yemek yiyip sohbet ettiklerini, sonrasında da alkol aldıklarını, bu esnada yanlarına aralarında bazı hakimlerin de bulunduğu kadınlı erkekli arkadaş grubunun geldiğini belirterek şunları anlattı: “Güven Çaprak’ın alkolün etkisiyle abuk subuk konuşmaları olan, kendini kaybeden ve agresifleşen yapısı vardır. Küfür ederdi. Misafirlerimizin rahatsız olacağı gerekçesiyle uyardım. Bayanlardan biri Muhammed Gürbüz’ün sağ tarafına oturdu. Diğer iki bayan ayaktayken Güven ayakta duran bayanlara “Ne zaman sevişiyoruz” demesi üzerine ayakta bulunan iki bayan Güven’e tepki göstererek “Terbiyesizlik yapma, biz bu ortamın kadınları değiliz” dediği esnada Güven iki bayana hitaben “Si.. gidin o zaman” demesi üzerine ayaktaki iki kadın ve diğerleri masadan ayrıldı.

“Uyardım, sakin olmasını söyledim”

Güven’i alkol alınca kendini kaybettiğini bildiğim için uyardım, sakin olmasını söyledim. Saat 04:15 sıralarında Muhammed Gürbüz'ün bir hakim arkadaşı tekrar yanında Güven’in ilk başta “Ne zaman sevişiyoruz” demesi üzerine giden kadınlarla geldi. Bu bayan şahsın hakim olarak görev yaptığını bana söyledi. 10 bin liranın üzerinde gelen hesabı kredi kartımla ödedim. O esnada Güven yine aynı şekilde “Hadi ne zaman sevişiyoruz” dedi. Bunun üzerine Gürbüz'ün arkadaşı ve bayanlar kalkarak mekandan ayrıldı, 5 kişi kaldık.

“Hakimse hakim”

Ben Güven’e hitaben, ‘Beni aradın, misafirim var dedin. Seni ve misafirlerini ağırladım, ortamda küfür edip masamıza misafir gelmiş insanlara hakaret ederek taciz ettin. Çok ayıp oldu. Kadın kendini hakim olarak tanıttı. Masamıza gelip eğleniyorlar diye sen onlara basit kadın muamelesi yaptın” dedim. Kulağıma eğilerek, “Hayırdır a.k sanki karınla mı sevişelim dedik. Hakimse hakim” dedi.

“Silah bir anda patladı”

Bunun üzerine ben de “Senden büyüğüm alkolün pis biliyoruz ama bu kadarı da fazla” demem üzerine belimde bulunan silahımı almak için hamle yaptı. Ben de o panikle kaptırmamak için silahımı elime aldığım esnada Güven tekrar elime çökerek “Beni vurmazsan karını si…” diyerek silahı elimden almaya çalışırken birden silah patladı. O esnada elim tetikte değildi. Ben genelde silahımı taşırken mermi yatağında kurulu halde taşırdım ama kesinlikle emniyeti kapalı olurdu. Hengame arasında nasıl açıldığını fark etmedim. Silahın patlaması ile Güven olduğu yere oturur vaziyette kafası sağa düştü. Ben de o panikle aynı silah ile kendime zarar vermek istedim. Ancak çocuklarım gözümün önüne geldi ve vazgeçtim zaten o esnada Mustafa elimde bulunan silahı aldı, bir müddet sonra polis ekipleri geldi.”

Kaymakam Gürbüz: “Kadın ağlamaklı şekilde kalkıp gitti”

Haymana Kaymakamı Gürbüz ise ifadesinde Çaprak’ın kadın hakime yönelik sözlerini doğrularken, silaha hamle yaptığı iddiasını çürüttü. Yemek yiyip sohbet ettiklerini kaydeden Gürbüz şunları söyledi: “Yemek yiyip sohbet etmeye başladık. Bu esnada Polat belinden çıkardığı, ruhsatlı olduğunu söylediği altın renkli tabancayı gösterdi. Silah merakım olduğundan silahı elime alarak kontrol ettim. Ardından bıraktım, silahı beline koydu. Saat 1 gibi bir hakim arkadaşım yanında bir erkek 4 kadınla geldi. Masaya ek sandalye konuldu. 5-10 dakika sonra karşı tarafımda bir kadın ağlamaklı bir şekilde masadan kalktı gitti. Ne olduğunu sorduğumda Güven’in bayanı kolundan iterek defol git demesi üzerine gittiğini söyledi.

“Ne zaman sevişeceğiz”

Fasıl ekibi gelip gittikten sonra Güven ortaya “Ne zaman sevişeceğiz” diye söylediğinde sağ tarafıma doğru bayan bu cümle üzerine ayağa kalkarak “Sen nasıl konuşuyorsun, burada bulunan kadınlar hayat kadını mı haddini bil” dedi. Bunun üzerine Güven “Defolup gidin” dedi. Akabinde o da masadan ayrıldı. Masada Güven ile Polat kısmen hararetli olarak misafirlerin gitme mevzularını konuştuklarını duydum.

“Şaka yapıyorlar sandım”

Polat Güven’e hitaben “Ben senin büyüğünüm benim sözümü kesme, sözümün kesilmesini sevmem, senin kafana sıkarım” demesi üzerine duyduğum kadarıyla Güven “Sen benim kafama neden sıkıyorsun” dedi. Bunun üzerine Polat “Sözümü kesme ben senin ağabeyinim, büyüğünüm senin kafana sıkarım” diye ikinci kez söyleyince Güven tekrar “Sıkabiliyorsan sık” dediği anda Polat sağ eline tabancayı alıp kurdu. Kurar kurmaz da Güven’e doğrultarak bir el ateş ettiğini gördüm. Saniyeler içinde önce Polat’a ve akabinde Güven’e baktığımda Polat’ın elinde tabanca, Güven’in ise oturduğu sandalyede kafası öne eğilmiş şekilde olduğunu gördüm ama bunu ikisinin de şaka yaptığını düşündüm. Güven’in ağzından kan geldiğini görünce “Polat sen ne yaptın” diye söylediğim esnada Polat sandalyede bulunan Güven’e sarılarak “Kardeşim benim” dedi. Tabancayı polislere teslim ettim.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın