Yeni Günaydın
Geri

Putin'in Kızları Neden Kamuoyu Önüne Çıkmaya Başladı?

Katerina Tihonova ve Mariya Vorontsova, ABD'nin yaptırım listesinde
Putin'in Kızları Neden Kamuoyu Önüne Çıkmaya Başladı?
Haberler / Dünya
12 Haziran 2024 Çarşamba 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerikan haber sitesi Daily Beast, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in genellikle arka planda duran kızlarının son dönemde kamuoyu önüne çıkmasını inceledi.

Katerina Tihonova ve Mariya Vorontsova, "Rusya'nın Davos'u" olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuşma yaptı. 

2020'den beri Moskova Devlet Üniversitesi'ndeki yapay zeka enstitüsünün başında olan 37 yaşındaki Tihonova, perşembe günkü konuşmasında Rus savunma sanayisinin gelişimi üzerinde durdu. 

Genetik alanında uzmanlaşan 39 yaşındaki Vorontsova ise cuma günü yaptığı konuşmada, Rusya'da son dönemdeki inovasyon girişimlerine ve biyoteknoloji alanındaki yatırımlara odaklandı. 

Daily Beast, Putin'in çocuklarından çok nadir bahsettiğine dikkat çekerek, kız kardeşlerin böyle bir foruma birlikte katılmasının "bu yıl 72 yaşına basacak olan Rus liderin mirasına odaklandığının ve bunun için aile bağlarına yaslandığının göstergesi" şeklinde değerlendirilebileceğini yazdı.

Rusça ve İngilizce yayın yapan Amsterdam merkezli Moscow Times da Tihonova ve Vorontsova'nın ilk kez birlikte SPIEF'te konuşmacı olarak yer aldığına dikkat çekti.

Daily Beast'e konuşan eski CIA gizli servis görevlisi Ronald Marks, Putin'in kendi mirasını sağlamlaştırmak istediğini savunarak şu değerlendirmeyi paylaştı: 

Unutmayın ki bu Putin'in dünyası, biz sadece onun içinde yaşıyoruz. Bu onun bir uzantısı. Rus İmparatorluğu'nu yeniden yaratma arzusu, kendisini Rusya'daki en güçlü adam olarak gösterme isteği. Genç kızları onun için canlılığı temsil ediyor.

Haberde, Putin'in kızlarına "yüksek mevkilerde dostlar ayarladığı" da iddia edildi. 

Vorontsova'nın panelinin moderatörlüğüne ilk başka Putin'in yardımcısı Andrey Fursenko'nun atanmasının planlandığı öne sürüldü. 

Ancak daha sonra Fursenko yerine Kremlin'e yakınlığıyla tanınan Rus gazeteci ve televizyon sunucusu Vladimir Solovyov'un getirildiği aktarıldı.

Ukrayna savaşının Putin'in emriyle 24 Şubat 2022'de başlamasından kısa süre sonra ABD, Vorontsova ve Tihonova'yı yaptırım listesine almıştı.

Yaptırım kararının ardından Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, "Putin'in birçok malvarlığının aile üyeleri üzerine kaydedildiğini ve bu şekilde gizli tutulduğunu düşünüyoruz, bu yüzden onları hedef alıyoruz" demişti.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın