Yeni Günaydın
Geri

Savcılar Yoga Okulunun Peşinde: 'Seks Tarikatına Çevirdiler'

Savcılara göre fuhuştan kara para aklamaya birçok suç işleniyor
Savcılar Yoga Okulunun Peşinde: 'Seks Tarikatına Çevirdiler'
Haberler / Dünya
12 Haziran 2024 Çarşamba 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Arjantin'deki Buenos Aires Yoga Okulu (BAYS) hakkında dava başlatan savcılar, buranın seks tarikatı olduğunu savunuyor. 

Savcılar, okulun kurucusu Juan Percowicz'in yanı sıra en az 10 kişiyi daha BAYS'ı bir seks tarikatına çevirmekle suçluyor. 

Davada, BAYS'taki bazı kadınların fuhuşa zorlandığı, buradan elde edilen gelirin de emlak sektöründe aklandığı öne sürülüyor.

Okul ilk kez 1990'larda yapılan suçlamalarla gündeme gelmişti. Arjantinli bir aile, BAYS'a giden kızlarının "beyninin yıkandığını" iddia etmişti. Bunun ardından yürütülen soruşturmada, BAYS'ın bazı eski üyeleri "köle" olarak çalışmaya zorlandıklarını ve fuhuşa yönlendirildiklerini savunmuştu. 

Amerikan gazetesi New York Times'ın (NYT) aktardığına göre, Arjantin'de o dönemde insan kaçakçılığına ve kara para aklamaya karşı yasalar yerine oturmadığı için okul hakkındaki dava nihayetinde 2000'de düşürüldü. 

Arjantinli savcıların yeni davasında, okulun 2004'ten bu yana yürüttüğü faaliyetler inceleniyor.

2022'de BAYS'a düzenlenen polis baskınlarında 1 milyon dolardan fazla nakit para, 5 külçe altın ve pornografik filmlerin yanı sıra Amerikan bankalarından çek defterleri ve bazıları ABD'de yaşayan varlıklı kişilerle ilgili dosyalar bulunmuştu.

NYT'ye konuşan Arjantinli savcılar, süreçte Amerikalı yetkililerle koordine çalıştıklarını savundu. ABD Adalet Bakanlığı ise NYT'nin yorum taleplerine yanıt vermedi.

Savcılar, yürüttükleri incelemelerde BAYS'taki 7 kadının henüz reşit olmadan aileleri tarafından buraya gönderildiğini ve fuhuşa zorlandığını savunuyor. Ancak kadınlar bu iddiaları reddediyor. 

Percowicz'in ve kendilerine suçlama yöneltilen BAYS yöneticilerinin avukatları, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürüyor. Percowicz'in avukatı Jorge Daniel Pirozzo "Bu, insan ticareti mağdurlarının olmadığı bir insan ticareti davası. Kimsenin cinsel istismara uğradığı kanıtlanmamıştır" dedi.

Öte yandan savcılarsa Percowicz ve okuldaki diğer yetkililerin, kadınları yıllar boyunca psikolojik olarak manipüle ettiğini, kurbanların bu yüzden fuhuşa zorlandıklarını reddettiğini öne sürüyor. 

Savcılar, BAYS'ın gelirinin büyük kısmının seks ticareti faaliyetlerinden geldiğini, bunların Arjantin ve ABD'deki gayrimenkuller üzerinden aklandığını savunuyor. Buna göre Aralık 2020 itibarıyla BAYS'ın yaklaşık toplamda 50 milyon dolar malvarlığı olduğu tahmin ediliyor. 

Bir arkadaşının davetiyle 1993'te BAYS'taki yoga derslerinden birine katıldığını söyleyen Caterina Sanfelice, Percowicz'in kendisini "Tanrı gibi gördüğünü" belirtti.

Derse eşiyle birlikte gittiğini ifade eden Sanfelice, bir noktada üyelerin grup seks partisi için soyunmaya başladığını anlattı. Sanfelice, iki kadının birlikte olmak için eşine teklifte bulunduğunu savundu. 

Kuaför Sanfelice, eşinin bu olayın ardından kendisini terk ettiğini ve BAYS'a katıldığını söyledi.

NYT, BAYS'ın 1990'ların ortalarında Şikago, New York ve Las Vegas gibi şehirlerde de şubeler açtığına dikkat çekti. Buraların çoğunlukla akademisyenlerin, iş insanlarının ve müzisyenlerin katıldığı bir sağlık eğitim merkezi olarak ün kazandığı belirtildi.

Haberde, herhangi bir ABD'li siyasetçinin BAYS üyesi olduğuna veya Arjantinli yetkililer tarafından soruşturulduğuna dair bir kanıt bulunmadığı aktarıldı.

İlk duruşmanın ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi.


Independent Türkçe

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın