Yeni Günaydın
Geri

Polonya'nın Elindeki MIG-29'lar Problem Oldu!

MIG-29 ların Ukrayna’ya hangi ülke tarafından teslim edileceği tartışma konusu oldu
Polonya'nın Elindeki MIG-29'lar Problem Oldu!
Haberler / Dünya
9 Mart 2022 Çarşamba 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin NATO’dan savaş uçağı istemesinden sonra Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarının sadece Rus teknolojisi olan uçakları kullandığının anlaşılmasıyla Rus uçağı bulma telaşında olan NATO Polonya Hava Kuvvetlerinde bulunan 28 adet MIG-29 savaş uçağının Ukrayna’ya verilmesini kararlaştırdı.

Ancak Polonya bu uçakların verilmesi karşılığında Amerika’dan aynı sayıda F-16 istemesi üzerine A.B.D Kongresinde bu konuda karar çıkartılmasına karar verildi. 

Bütün bu çabalar sürerken bu sefer MIG-29 ların Ukrayna’ya hangi ülke tarafından teslim edileceği tartışma konusu oldu. Polonya , uçakların NATO üyesi Polonya tarafından teslim edilmesi halinde Ukrayna-Rusya arasındaki çatışmalara Rusya tarafından Polonya’nın müdahalesi olarak yorumlanmasından çekinmesi nedeniyle MIG-29 ların önce Almanya’daki Amerikan Hava Üssü Rammstein’a taşınması gerektiğini açıkladı.

Bu durum uçakların Amerikan envanterine girmesi anlamına geliyor aynı zamanda uçakların doğrudan Amerika tarafından Ukrayna’ya teslim edilmesi sonucunu ortaya çıkarıyor. Amerikan Kongresi bazı üyeler Rusya ile bu şekilde karşı karşıya gelmenin Amerika’yı savaşa fiilen sokacağı gerekçesi ile F-16 transferine onay vermeyeceklerini, bir anlamda Polonya’nın kurnazlık yaptığını iddia ettiler.

HABER: ÜMİT ÇAKANDEMİR 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın