Yeni Günaydın
Geri

Özel Haber : ABD'de Ambargo Çıkmazı!

Amerika’ da galon başına perakende benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı.
Özel Haber : ABD'de Ambargo Çıkmazı!
Haberler / Dünya
8 Mart 2022 Salı 05:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerika’nın muhafazakar Fox News kanalında yapılan yorumlarda Biden yönetiminin Rusya’ ya karşı uygulamaya koyduğu SWIFT bankacılık sisteminden çıkarılması gibi tedbirlerin yetersiz olacağı, Rusya’nın temel gelir kaynağı olan petrol ve doğal gaz ihracatının engellenmediği sürece Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatının durmayacağı, zira öncelikle A.B.D’nin kendi petrol açığını Rusya ‘dan ithal ettiği petrol ile sağladığı ve bunu ikame edecek alternatif ithalat imkanlarının henüz devreye girmemesi nedeniyle Rusya’ ya petrol ambargosu koymaya  hazır olmadığı açıklandı.

Amerika’ da galon başına perakende benzin fiyatının 6 dolara yaklaşmakta olduğu  belirtilen yorumlarda, zaten son aylarda yükselen enflasyonla birlikte Amerikan halkının Biden yönetiminden  memnun olmadığı, Trump döneminde başlatılan kömür sanayiisinin tekrar canladırılması, Kanada  ve Amerika arasında 2010 da inşaatına başlanan ancak Obama döneminde dünyanın en kirli petrolü olması nenediyle durdurulan Keystone XL boru hattının açılması gibi çabaların Biden döneminde durdurulduğu ve bugünkü enerji açığına neden olduğu iddia edildi.

Ayrıca, yine Obama döneminde yatay doğal gaz arama yöntemi olan Fracking sanayiisinin durma noktasına geldiği anlatıldı. Yapılan yorumlarda, Rusya’ ya petrol ambargosunun uygulanabilmesi için Amerika’da bu nedenle oluşacak açığı karşılayacak alternatif ithalat ülkeleri arayışında olduğu, Biden yönetiminin önümüzdeki günlerde A.B.D Dışişleri Bakanı Blinken’i Suudi Arabista’na yollayıp bu ülkeden petrol ihtalatını uygun fiyatlarda arttırmayı hedeflediği ancak Biden yönetimi ile Suudi yönetimi arasındaki son bir yıldır devam eden soğuk ilişkilerin bu alternatifi zorlaştırdığı , zaten Suudi yönetiminin OPEC nedeniyle yapılan antlaşmalara sadık kalacağııklamasını geçen hafta yapması ile  tavrını Rusya’dan yana koyduğu açıklandı.

Programda petrol piyasası bazı uzmanlar, Biden yönetiminin Stratejik Pertol Rezervi’nin bir kısmını piyasaya sürmemesinin hata olacağı, bunun yerine alınan duyumlara göre Biden yönetiminin Venezuela ve Irandan, yani daha önce ambargo koyduğu iki ülkeden Rusya ambargosunu mümkün kılmak üzere  fiilen kendisinin ihlal etmesi anlamına geldiği anlatıldı. Stratejik Pertol Rezervi Amerika’nın halihazırda yaklaşık 600 milyon varil tutarındaki muhafaza ettiği acil durum petrol stoklarını ifade ediyor.      

HABER: ÜMİT ÇAKANDEMİR

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın