Yeni Günaydın
Geri

Piyangodan 1 Milyar 337 Milyon Dolar Kazandı!

ABD’de piyango talihlisi 1,337 milyar dolar rekor ödül kazandı
Piyangodan 1 Milyar 337 Milyon Dolar Kazandı!
Haberler / Dünya
31 Temmuz 2022 Pazar 05:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şanslı bir piyango oyuncusu, “Mega Milyonlar" (Mega Millions) şans oyunu çekilişinde 1,337 milyar dolarlık rekor ödülün sahibi oldu.

ABD’de piyango idaresi, ismi şu ana kadar belirlenemeyen talihli kişinin Illinois eyaletinde Midwestern kentinde piyango biletini satın aldığını duyurdu.

Çekiliş sonucunda ikramiye şanslı kişinin kuponunda işaretlediği 6 numaraya denk geldi. Son üç aydaki 29 çekilişte büyük ikramiye kimseye isabet etmediği için ödül rekor seviyede artarak, 1 milyar 337 milyon dolara çıktı.

Ödülün toplu şekilde alınması miktarı düşürüyor

1,337 milyar dolarlık ödülü alabilmesi için ise talihlinin önemli bir karar vermesi gerekiyor. Zira oyunun kurallarına göre oyuncunun bu miktarı toplu şekilde talep etmesi durumunda ödül 780,5 milyon dolara düşüyor. Bu miktardan vergiler ayrıca düşülüyor. 

Oyuncunun diğer seçeneği seçmesi durumundaysa 1,337 milyar doları almaya hak kazanıyor. Fakat aynı zamanda bu miktarı 30 yılda maaş gibi almayı da kabul etmiş oluyor. Bu durumda da ödülün bir kısmı vergiye gidiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın