Yeni Günaydın
Geri

Genç Kızların Korkulu Rüyası Seri Katil!

Dünyanın en ünlü seri katili: Kanlı kontes!
Genç Kızların Korkulu Rüyası Seri Katil!
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2022 Cumartesi 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihin en kanlı isimlerinden biri olan Kontes Elizabeth Bathory, asırlar sonra bile halen dünyanın en ünlü kadın seri katili olarak biliniyor. İşte yaklaşık 650 genç kızı öldürüp kanlarıyla banyo yaptığı iddia edilen Kanlı Kontes ile ilgili merak edilenler...

Kontes Elizabeth Bathory, tarihin en korkunç seri katillerinden biri olarak biliniyor. 1560 yılında zengin bir toprak sahibinin kızı olarak doğan Bathory, bugün Slovakya'da bulunan Cachtice Kalesi'nde lüks bir hayat yaşamaktaydı..

Bathory, zenginliği ya da güzelliğiyle ünlü değil. Bunca yıl sonra bile kontes 'dünyanın en korkunç kadın seri katili' olarak anılıyor..

Kanlı Kontes' olarak bilinen Bathory, 15 yaşındayken evlendirildi. Gençliğine ve güzelliğine takıntılı olan Kontes, kocasının vefatının ardından iyice paranoyaya kapıldı.

40 yaşındayken, günün birinde hizmetkarı olan bir genç kız, saçlarını taradığı Bathory'nin canını yaktı. Bu duruma kızan Bathory genç kıza bir tokat attı..

Tokat nedeniyle genç kızın dudağı patladı ve Kontes eline düşen bir damla kanla gençleştiğini düşündü..

İddiaya göre Bathory, uşağına emir vererek genç kızın kanını küvete doldurup banyo yaptı.

Bathory bu saatten sonra kanlı cinayetlerine başladı. 4 hizmetkarıyla birlikte sarayındaki neredeyse tüm genç kızları öldürüp kanlarını içti..

Zamanla bu işten zevk almaya başlayan Kontes'in, kurbanlarına işkence yaptığı da konuşulanlar arasında..

Bir süre sonra ise Kontes durmak bilmez oldu. Önceden yalnızca köylü kızlarını öldürürken, kalesine eğitim için gelen soylu genç kızlar da sonra sırra kadem bastı..

Çevre köylerde kızı olan herkes bir bir bölgeyi terk edince ve soylular kızlarının nerede olduğunu sorunca, dokunmazlığı çok yüksek olan Kanlı Kontes için araştırma yapmak kaçınılmaz oldu..

Dönemin Macar Kralı II. Mathhias, olayı soruşturması için Gyorgy Thurzo'yu tuttu. Thurzo kaleye gittiğinde korkunç gerçekle karşılaştı..

Kontes ve 4 hizmetkarı tutuklandı. Kontes, ömür boyu ev hapsine mahkum edildi..

Kapatılan Kontes, 1614 yılında ise hücresinde ölü bulundu. Odasında uzun zamandır dokunulmamış yemekler olduğu için Kontes'in tam olarak ölüm tarihi bilinmiyor..

Bathory'nin cesedi ya da mezarı da bulunamadı. Bazı uzmanlar kemiklerinin kalenin altında bir yerlerde gömülü olduğuna inanıyor..

Söylentilere göre 650 genç kız, Kanlı Kontes'in elinde öldü..

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın