Yeni Günaydın
Geri

Ortaçağ'da Yaşamak İster misiniz?

İnsanlığın acımasızlığı tarih öncesine dayanıyor.
Ortaçağ'da Yaşamak İster misiniz?
Haberler / Yaşam
24 Ağustos 2022 Çarşamba 19:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarih boyunca insanlık sayısız ve çeşitli işkencelere maruz kaldı. Bu işkenceler çoğu zaman toplum tarafından kabul görmeyen bir düşünce ya da davranıştan dolayı yapıldı.

İnsanlık dışı bu işkencelere maruz kalan bazı insanların uzuvları koparıldı, tırnakları çekildi kimi zaman da bu insanlar boğularak hayattan koparıldı.

Büyük kısmı Avrupa’nın orta yerinde Avrupalı bürokratlar tarafından gerçekleştirilen bu işkenceler, bir insanlık ayıbı olarak tarih sahnelerinde yerini aldı. İşte tüyleri diken diken eden Ortaçağ Avrupası’nın en korkunç 7 işkencesi.

PİRİNÇ BOĞA: Pirinçten yapılan boğanın içi boş ve küçük bir kapağı bulunuyor ve altında ateş yakılıyor. İçine atılan mahkûmların çığlıkları dışardan kızmış bir boğanın bağırmasına benziyor. Aktarılanlara göre boğanın kapağı açıldığında kurbanın kavrulmuş kemikleri mücevher gibi parlıyor.

İŞKENCE SANDALYESİ: Bu demir sandalyede 1500 adet demir çivi bulunuyor. Kirpiye benzeyen sandalyenin üzerini ve her yerini bu çiviler oluşturuyor. İşkence sırasında suçlu çıplak olarak bu sandalyeye oturtuluyor ve çivilerin bedenlerine girmesinden dolayı hareket edemiyor. Bu sandalyelerin bazılarında ise çiviler arasına kızgın kor konuluyor.

BOĞAZ SIKMA ARACI: Avrupa’nın en eski ve meşhur aletlerinden biri. Bir köpek tasmasına benzeyen alet insanlara takılıyor ve ense tarafında çivi bulunuyor. Amaç suçluya bu tasmayı taktığında, arkadaki vidanın omuriliğine girmesi ve nefes alamadan ölmesini sağlamak. Tasma yavaş yavaş tasma sıkılıyor, suçlu suçunu itiraf etmezse acı içinde ölüyor.

UZUV KOPARICI: Orta Çağ Avrupası’nın en eski işkence aletlerinden bir diğeri de uzuv koparıcı. Kurbanın el ve ayakları çarka bağlanıyor ve işkenceciler bu çarkları sararak kurbanın vücudunu geriyor. Buradaki amaç, kurban itirafta bulunmazsa uzuvların parçalanarak kopması. Çoğunlukla itiraftan sonra da bu işkenceye devam ediliyor.

DİZ AYIRICI: Bu alet kurbanın dizini parçalamak için kullanılıyor. Arkadan vidalanmış iki çivili ahşap bir setten yapılan bu işkence aleti, dizler dışında vücudun farklı bölgelerinde de kullanılıyor.

KAFA EZİCİ: Kafa eziciyle kurbanın kafası düzeneğe yerleştiriliyor ve mekanizma sıkılarak kurbanın kafasının patlaması hedefleniyor. Çok acılı ve mide bulandırıcı bir ölüm şekli olan bu işkence yöntemi uzun yıllar Orta Çağda kullanılıyor.

TESTERE: Büyük bir testere içeren bu işkence aletinin amacı, kurbanın kanının baş tarafına toplanmasını sağlayarak testere ile kurbanı ikiye bölerken, kanamanın mümkün mertebe az olmasını sağlamak ve bilinci uzun süre tutmak. Bu aletler testere vücudun orta kısımlarına ulaştığında kurban ölmüş oluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın