Yeni Günaydın
Geri

Köpek Kadar Olamıyoruz!

Köpekler üzerinde yapılan bir araştırma büyük bir gerçeği ortaya çıkardı.
Köpek Kadar Olamıyoruz!
Haberler / Yaşam
24 Ağustos 2022 Çarşamba 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Köpekler üzerinde yapılan bir araştırma, insanların bu "en sadık dostlarının" sahipleriyle kavuşunca sevinçten ağlıyor olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmayı yapan Japon araştırmacılar, köpeklerin heyecandan döktükleri bu gözyaşlarının, köpek ile sahibi arasındaki bağı güçlendiriyor olabileceğini düşünüyor.

Araştırma nispeten küçük bir grupta, 22 köpek üzerinde yapıldı. Köpeklerin ayrılık sonrası sahipleri ya sevdikleri insanlar ile buluşunca verdikleri reaksiyonlar gözlemlendi.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI?

Azabu Üniversitesi ve Jichi Medical Üniversitesi'nden araştırmacılar, köpeklerin göz altlarına gözyaşı emen kağıtlar yerleştirdi. Daha sonra, köpekler sahipleriyle normal etkileşim içindeyken yerleştirilen kağıtlar ile, köpekler sahiplerinden beş ila yedi saat ayrı kaldıktan sonra yeniden buluşmadan bir dakika önce yerleştirilen kağıtlar karşılaştırıldı.

Çalışma köpeklerin gözyaşı ürettiği tek anın, sahiplerini gördükleri an olduğunu ortaya koydu. Çalışmada, köpeklerin tanıdıkları insanları gördüklerinde de gözyaşı ürettiklerini ancak bunun sahiplerini gördükleri andakinden daha az olduğu da görüldü.

Bu gözyaşlarının duygularla bağlantılı olup olmadığını anlamak içinse köpeklere, bağ kurmakla yakından ilgisi olan oksitosin hormonu içeren bir solüsyon verildi.

Hormon verildikten sonra köpeklerin gözyaşlarının ciddi oranda arttığı görüldü. Köpeklerin, gözyaşı kanallarını açık tutmak için "ağladığı" daha önceden bilinen bir olgu olsa da, bu gözyaşlarının duygularla bağlantısı daha önce hiç ortaya konmamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın