Yeni Günaydın
Geri

Ömer Çelik’ten CHP’ye 'Dilruba' Tepkisi!

"Atatürk'e ve Erdoğan'a hakaret edilmesi fikir özgürlüğü değil"
Ömer Çelik’ten CHP’ye 'Dilruba' Tepkisi!
Haberler / Politika
31 Ağustos 2024 Cumartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret suçlamasıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde ağırlanarak alkışlamasına sert tepki gösterdi. Çelik, "Bu tür nefret söylemlerine değer verilmesi tam bir şuursuzluktur" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'de katıldığı bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve ardından tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP lideri Özgür Özel ile birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılımına tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımıza, cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaret eden bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz" diye konuştu.

Çelik: Nefret söylemleri fikir özgürlüğü değildir

Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerini sürdürerek, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlarımıza hakaret edilmesi fikir özgürlüğü değildir. Bu, kınanması ve reddedilmesi gereken bir nefret söylemidir." dedi.

Çelik, "Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı bir siyasetin ürünüdür. Bu tür söylemlerle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kararlılıkla mücadele edeceğiz." ifadelerine de yer verdi.

Çelik, sözlerini "Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" diyerek sonlandırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın