Yeni Günaydın
Geri

Okul Bahçeleri Kiraya Çıktı!

İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark olarak kullanılmak üzere bahçeleri ihaleye çıkarıldı.
Okul Bahçeleri Kiraya Çıktı!
Haberler / Gündem
27 Ağustos 2024 Salı 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2024-2025 eğitim-öğretimin açılmasına sayılı günler kala İzmir’in en gözde okulları Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefine takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark olarak kullanılmak üzere bahçeleri ihaleye çıkarıldı.

İzmir'in en gözde okullarının yer aldığı 18 okulun bahçeleri, açık ve kapalı spor sahaları, duvarları yapılacak ihale sonrası 5 yıllığına şirketlere kiralanacak. İhale sonucuna göre bakanlığın kesesine 20 milyon liraya yakın bir paranın girmesi söz konusu.

KİRALAMA BEDELİ OKULLARIN KASASINA DEĞİL, HÜKÜMETİN KASASINA GİDECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre MEB okul kiralamalarından elde edilen kazancın yüzde 80’ini, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ise yüzde 20’sini alırken okullar, bahçe, saha, spor salonu, büfe ve benzeri amaçlı kiralanan okul duvarı gibi alanlardan gelir elde edemeyecek.

Oysa geçmiş yıllarda okul bahçelerinin otopark gelirleri okulların aile birlikleri tarafından işletildiğinde elde edilen kazanç okul ve öğrenciler için harcanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kiralama gelirlerinden elde edilecek gelir direk bakanlığa yani merkezi hükümete aktarılmış olacak.   

OKULLARIN ŞİRKETLERE AÇILMASINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara ait alanları ihale yöntemi ile şirketlere kiralamaya gitmesine ise tepkiler sürüyor. İhale yöntemi ile kiralamaya gidilecek okullardan birisi de İzmir'in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği üyeleri, ihale usulü ile kiralamaların yapıldığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak "Okullar bizimdir ranta açılamaz" dövizleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.

CHP'li heyetin de aralarında bulunduğu kalabalık, vali ve tüm yetkilileri ihaleleri iptal etmeye ve görevini yapmaya çağırdı.

'KRİMİNAL SUÇLAR YAŞANABİLİR' TEPKİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na tepkilerin en büyük nedenlerinden birisi de okula ait alanların şirketlere kiralanması ile okul bahçelerinin her türlü tehlikeye açık hale gelebileceği, kriminal suçların yaşanabileceği ortamlara açık hale gelebilecek olması.

SÖZCÜ'ye konuşan dernek üyeleri, "Bu yapılanın eğitim açısından çocuklarımıza bir faydası yoktur. Devletin eğitim kurumları asla ticari işletme ve rant kapısı değildir" diyerek ihaleye karşı çıktı. 

Güvenlik açısından büyük bir zafiyetin yaşanacağından endişelenen dernek üyeleri, SÖZCÜ'ye bakanlık ve il müdürlüğünün bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Üst üste sloganlar atarak basın açıklaması düzenleyen dernek üyeleri ve CHP'li heyet basın açıklamasının ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünden ayrıldı.

(Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın