Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Yaz Aylarında Bu İşlemlerden Uzak Durun!

Medikal Estetik Hekimi İsmail Bay Uyardı
ÖZEL: Yaz Aylarında Bu İşlemlerden Uzak Durun!
Haberler / Sağlık
24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Temmuz ayının kavurucu sıcaklarını iyiden iyiye hissetmeye başladığımız bu günlerde cildimizi nasıl korumamız gerektiğini yeterince biliyor ya da dikkat ediyor muyuz?

Yaz aylarının en keyifli günlerinde güneş ve deniz hayalleri kurmaya başlarken cildimizi kavurucu sıcaklara nasıl hazırlamalıyız...

Medikal Estetik Hekimi İsmail Bay, yaz aylarında cilt bütünlüğünü bozan hangi işlem ve operasyonlardan uzak durulması gerektiğini açıkladı.

Leke - Skar tedavisi

Ciltte görülen lekeler,akne-skar izleri tek çeşit değildir. Bu nedenle tedavileri de farklıdır. Melazma dediğimiz fırça ile sürülmüş gibi duran lekelerin tedavisi yapılabilir. Ancak bu tedavi yöntemi sadece leke mezoterapisidir. Özellikle sir ağda sonrası bıyık bölgesinde görülen lekeler yaz aylarında koyulaşır. Cildin bütünlüğü bozulmadan yapılan mezoterapiler etkili ve tedavi sonrası nüksü az olan tedavilerdir. Lazer ile tedaviler kimyasal peelingler, yada dermaabrozyon işlemleri kesinlikle uygulanmamalıdır.

Lazer ile cilt yenileme

Kışın yapılan lazer ile cilt yenileme sonrası cildin hassasiyeti 1 yıl devam eder. Bu nedenle lazer işlemi kış mevsiminde yapılsa bile onu takip eden yaz aylarında da güneşten çok iyi korunulmalıdır. Spf 50+++ üzeri koruma sağlayan güneş koruyucu kremler en az  günde 3 kez kullanılmalıdır.

Lazer ile kılcal damar tedavisi

İlkbahar aylarında tercih edilir. Yüz bölgesi için daha dikkatli olunması gerekir. Ancak bacakta görülen ince kılcal damarlar için güneşe çıkmadan bir ay önce tedavi düşünülebilir.

Peeling/ Kimyasal Peeling

Son yıllarda farklı peelingler kullanmaktayız. Cildin bütünlüğünü bozmadan yapılan peelingler düşünülebilir. Yazın yapılmaması tercih edilmelidir. Lekelenmeye neden olabilir.  Masum görünen meyve asitlerine aldanarak daha güzel cilt hayallerinizi tersine çevirerek hayatınızı kabusa dönüştürebilirsiniz.

Örümcek ağı/ İp askı

Örümcek ağı  ve ip askı profesyonel ellerde yapıldığında etkili bir tedavi yöntemidir. Özellikle sarkmalarda yapılır. İpler tamamen erir ve etkisi bu erime ile başlar. Amaç o bölgede bir reaksiyon yaratmaktır.  Ancak çok sıcak havalarda ödem oluşturabilir.Bu nedenle sıcak yaz günlerinde yapılmaması iyi olur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın