Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Jawline Nedir, Nasıl Yapılır?

Son dönemin en popüler uygulaması
ÖZEL: Jawline Nedir, Nasıl Yapılır?
Haberler / Sağlık
24 Haziran 2023 Cumartesi 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son dönemde Jawline uygulaması epey yaygınlaştı. Jawline dolgu; günümüzde son dönemlerin en trend estetik uygulamalarından biri... Çene hatlarını belirginleştirmek ve daha estetik hale getirmek isteyenler jawline dolgu uygulamasını tercih ediyor.

Doğal sonuçlar alınıyor

Vivien Estetik Kliniği Medikal Estetik hekimi Uz. Dr. Nil Çetinkaya Tiryaki, jawline dolgu hakkında bilgiler verdi. Uz.Dr. Tiryaki "Jawline çene dolgusu olarak da bilinmektedir. Bu uygulama çenenin mevcut kontürünü belirginleştirmek için uygulanmaktadır.Jawline dolgusu çenenin uç kısmından kulak önüne kadar uzanan iki mandibular kemik uzantısı boyunca gerçekleştirilen dolgu uygulama yöntemidir. Çene hattına ve çene uçlarına yapılacak olan bu dolgu yüz bölgesinin daha çekici, şık ve estetik görünmesini sağlamaktadır" dedi.

Maskülen hatlar ortaya çıkıyor

Çene dolgusu denildiğinde genellikle akla ilk olarak kadınlar gelse de erkeklerde jawline dolgusu yaptırıyor. Uz.Dr. Tiryaki yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Diğer işlemlerden en büyük farkı ise hitap ettiği kitlenin içerisinde jawline işlemini talep eden kadınların ve erkeklerinin oranının eşit değerde olması ve her yaş grubu olmasıdır. Ayrıca acı yok, neşter yok. Erkekler için maskülen hatların ifadesi olarak, çene köşelerinin belirginleştirilmesi ve genişletilmesi şeklinde çene hattının vurgulanması olayı, kadınlar için ise gıdı ve çene birleşim noktalarının netleştirildiği, çene köşelerinin keskinleştirildiği ve çene ucunun sivrileştirildiği şekillerde ortaya çıkmaktadır."

Simetri Bozukluğu Gideriliyor

Çene bölgesinde simetri bozukluğunun da jawline dolgu ile giderilebileceğini belirten Uz.Dr.Tiryaki, "Çene bölgesinde oldukça fazla şekil bozukluklarına rastlanmaktadır. Bunlar, yapısal bozukluklar olabildiği gibi kilo almaya veya yaşlanmaya bağlı olarak gelişen bozukluklar da olabilimektedir. Çene bölgesinde görülen hacim eksikllikleri, çenenin fazla küçük ve geri planda olması,asimetrik olması, çene altında meydana gelen sarkmalar gibi bozuklukların tümü çene dolgusu yöntemleri ile düzeltilebilmektedir. Jawline ve çene ucu dolgusu sayesinde daha net, simetrik ve çekici ve de yüzünüzle uyumlu düşlediğiniz çene yapısına ve çizgisine sahip olabilirsiniz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın