Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Fentanil Uyuşturucu Salgını

Haftada bin 500 kişi ölüyor
ÖZEL: Fentanil Uyuşturucu Salgını
Haberler / Sağlık
6 Ağustos 2023 Pazar 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri, opioid ilaçlar, kokain, esrar, eroin gibi çeşitli uyuşturucu maddelere ek olarak, fentanil ve metamfetamin salgını ile mücadele ediyor. Sadece fentanil uyuşturucu maddesi sebebiyle her hafta bin 500 Amerikalı hayatını kaybediyor.

2 MİLİGRAMI ÖLDÜRÜYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından hazırlanan raporda, ülkede fentanil kaynaklı ölümlerin 2016-2021 yıllarında 3 kattan fazla arttığı tespit edildi. Sentetik ağrı kesici olarak kullanılan fentanilin, morfinden 100 kat daha güçlü olduğu ve 2 miligram alındığı takdirde ölümcül olabileceği belirtiliyor.

KİLOSU 25 BİN DOLAR

25 Mart'ta Narkotik ekipleri, Orta Amerika ülkesi Guatemala'da Türkiye'den gönderilen dört konteynerde içinde fentanil olduğu açıklanan 480 varile el koymuştu. Uzmanlar kilosunun 25 bin dolara satıldığı fentanil, Meksika’da laboratuvarlarda işlendiğini  daha çok ABD’de satıldığını ve 50 eyaletin 48’ine ulaştığını kaydediyor.

TÜRKİYE'DE UYUŞTURUCU KULLANIMI HIZLA ARTIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2022 raporunda, Türkiye’deki uyuşturucu ticareti ve kullanımının katlanarak arttığına dikkat çekimiş, son dönemde metamfetamin'in yanı sıra eroin kullanımının da arttığı bilgisini paylaşmıştı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın