Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Dehidrasyon Nedir, Önüne Nasıl Geçilebilir?

Su tüketimi, böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere bütün organlar için hayati önem taşıyor
ÖZEL: Dehidrasyon Nedir, Önüne Nasıl Geçilebilir?
Haberler / Sağlık
8 Ekim 2023 Pazar 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

.Vücuda yeterli miktarda su alınmaması önemli sağlık sorununun yanında yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları gibi durumlara yol açabiliyor.

Tüm organların düzenli çalışması için suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Uzm. Dr Özlem Kaynakgöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kronik dehidrasyon( susuzluk) çoğu sağlık sorununun suçlusu olabilir. Vücudumuzda yeterli su emilebilmesi için de yeterli miktarda mineral almamız gerekir. Yeterli sodyum alımı olmadan su içmek dehidrasyonun birincil nedenidir. Dehidrasyonunuz varsa; baş ağrısı, beyin sisi, karar vermede güçlük, hormonal dengesizlik, kas krampları, sırt boyun ve kas ağrıları, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve kilo vermede güçlük gibi belirtileri yaşıyor olabilirsiniz."

İçme Suyuna Tuz Katılmalı

 İçtiğimiz suyun kalitesini arttırmak adına mineral yönünden zengin tuzların içme suyuna tuz eklenebileceğini belirten Dr. Kaynakgöz, "Öncelikle oda sıcaklığında su içilmeli. Tuz kısıtlamanız yoksa günde bir kez yarım litre suya bir tutam himalaya tuzu ekleyip içilmeli. Yemek yerken su içilmemeli. Mineral içeriği yüksek sebze ve yeşil bitkiler bolca tüketilmeli" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın