Yeni Günaydın
Geri

İşte B12 Vitamin Eksikliğini Bitiren Besinler!

B12 yeterli düzeyde karşılanmaması durumunda, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor.
İşte B12 Vitamin Eksikliğini Bitiren Besinler!
Haberler / Sağlık
4 Ekim 2023 Çarşamba 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

B12 vitamin ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanmaması durumunda, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, B12 vitamin ihtiyacının vücut tarafından karşılanamadığını, hayati bir besin olduğunu bu nedenle düzenli olarak B12 içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, hangi besinler B12 vitamini içeriyor? İşte B12 vitamin eksikliğini bitiren besinler...

SOYA ÜRÜNLERİ: Omega 3 bakımından oldukça zengin olan soya fasulyesi, B grubu vitaminler yönünden oldukça zengindir. Günlük içtiğiniz kahvenize soya sütü ekleyerek ihtiyaç duyduğunuz B12 vitaminin büyük ölçüde karşılayabilirsiniz.

MANTARLAR: Mantar, en güçlü B12 kaynaklarından biridir. Bir porsiyon mantar tükettiğinizde günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini fazlasıyla karşılamış olursunuz.

İŞLENMEMİŞ TAHILLAR: Bazı tahıl ürünleri, özellikle tahıllar ve tahıl gevrekleri, B12 vitamini ile takviye edilebilir. Kahvaltıda tüketeceğiniz tahıl gevrekleri güne B12 deponuz dolu bir şekilde başlamanızı sağlar.

TAVUK: Tavuk eti, B12 vitamini içeriği bakımından iyi bir kaynaktır.

YUMURTA: B12 vitamini içeriği bakımından oldukça zengin olan yumurta, beyin sağlığını da koruyor.

SÜT ÜRÜNLERİ: Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri B12 vitamini içerir. Güçlü kalsiyum içermesi nedeniyle kemik sağlığını da koruyor. Yaşlılığa bağlı kemik erimesini önlüyor.

KIRMIZI ET: B12 vitamini yönünden en zengin besinlerden biri kırmızı ettir. Güçlü bir protein kaynağı olan kırmızı et, birçok kronik hastalığı önlüyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ: Kış mevsimi yaklaşınca balık sezonu da açılıyor. Özellikle haftada bir tüketilen somon, sardalya, ton balığı gibi tüketilen yağlı balıklar B12 vitamini yönünden oldukça zengindir.

KARACİĞER: Karaciğer, B12 yönünden en zengin besinler arasındadır. 100 gram karaciğer tüketimi günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminin W0'ini karşılar.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın