Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Aşırı Terlemede Etkin Çözüm: Botoks!

Medikal Estetik Hekimi İsmail Bay anlatıyor...
ÖZEL: Aşırı Terlemede Etkin Çözüm: Botoks!
Haberler / Sağlık
21 Mayıs 2023 Pazar 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aşırı terleme şikayeti her yaştan erkek ya da kadın farketmeksizin pek çok kişi için hem iş hayatı hem de özel hayatı etkileyen, kişinin kendine olan güvenini azaltan çok ciddi bir sosyal yaşam sorunudur.

Bu rahatsızlığa sahip olan kişiler; toplumda rahat hareket edemediklerini, iş kalitelerinin düştüğünü, insanların ellerini sıkamadıklarını, kıyafet seçimi konusunda özgür olamadıklarını, istedikleri ayakkabıları rahat bir şekilde tercih edemediklerini dile getiriyorlar. Bu şikayetlere bağlı olarak da kişinin yaşam kalitesi düşerken, psikolojisi ise olumsuz yönde etkilenir. Sosyal hayatı daha geri plana düşer.

Medikal Estetik Hekimi İsmail Bay, terleme botoksu ile ilgili bilgiler verdi:

Terleme botoksu tedavisi ne kadar sürer?

Bu sorun için en ideal tedavi seçeneklerinden biri olan botoks ile terleme tedavisi yalnızca 10 dakika sürmektedir. Hiçbir yan etkisi olmayan, ameliyatsız ve kansız bir şekilde gerçekleştirilen bu işlem sonrasında hemen günlük yaşama dönülebilir. Etki süresi 3 günde başlar ortalama 6 ay devam eder.

Terleme tedavisi için kullanılan botoks nasıl etki göstermektedir?

Botoks uygulaması, ilgili bölgedeki sinir iletimini geçici bir süre durdurmaktadır. O bölgede ter oluşumuna neden olan kolinerjik sinirler etkisiz bir hale geleceği için terin üretilmesi ve dışarıya atılmasının önüne geçilmiş olur.

Botoks ile terleme tedavisi nasıl bir işlemdir?

Terleme olan bölgeye iyot nişasta testi yapılır. Daha sonra 10 ila 15 kadar noktaya totalde 100 ila 150 ünite botoks enjekte edilir. Özellikle; koltuk altı terlemesi için yapılacak işlemler oldukça konforlu ve ağrısızdır. El ayası ve ayak tabanı bölgelerine yapılacak terleme tedavilerinde ise gerekli olması durumunda ağrı kesici kremler kullanılmaktadır.

Terleme tedavisi için kulanılan botoks ne zaman etki etmeye başlar?

Botoks, etkisini 3 ila 7 gün arasında gösterir. Bu süre içerisinde ilgili bölgede terleme %85-90 durmaktadır.

Botoks terleme tedavisinin olumsuz yönleri var mıdır?

Botoks ile terleme tedavisinin yan etkisi bulunmamaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra yılda 1 kez tekrar edilmelidir. Bu bir dezavantaj olarak düşünülse de; botoks ile terleme tedavisi, diğer tedaviler ile karşılaştırıldığında 10 dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor ve ameliyat gerektirmiyor olduğu için bu dezavantaj önemsenmeyebilir.

Botoks ile terleme tedavisi sonrasında denize girilebilir mi?

İşlemden hemen sonra günlük yaşamınıza dönmenizde hiçbir sakınca olmadığı gibi; yine hemen denize ya da havuza girebilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın