Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Arzuladığınız Hayatın Önündeki Engel Kim?

Kişisel Gelişim Uzmanı Seda Arpacı Anlattı
ÖZEL: Arzuladığınız Hayatın Önündeki Engel Kim?
Haberler / Yaşam
16 Haziran 2024 Pazar 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayatımızı verdiğimiz kararlar, gösterdiğimiz cesaret belirliyor.

İnsan beyni kendini korumak üzerine formatlanmış. Başarının ve pozitif hayatın önündeki engelleri incelediğimizde çoğunun bizden kaynaklı olduğunu görüyoruz. Hayalini kurduğunuz hayata ulaşamıyorsanız en büyük engel kişinin kendisi olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Seda Arpacı, sözlerine şöyle devam etti:

Arpacı, "Ne söylediğimiz, ne düşündüğümüz, neyi nasıl yorumladığımız , eleştirilerimiz, yargılarımız, beklentilerimiz ,inançlarımız , korkularımız. .. Hepsi çok önemli  hepsi hayatımızı şekillendiriyor. Çünkü bunlar bizden çıktıktan bir süre sonra tekrar bize geri dönüyor. Bilincimizde ve bilinçaltımızda ne tür inançlar  varsa bu inançlara uygun olayları deneyimliyoruz. Hayatımızdaki olumsuzlukları talihsizlik olarak tanımlıyoruz. Yaşamımıza çektiğimiz olaylar ve kişiler düşünce kalıplarımızdan kaynaklıdır.

Zihnimiz İç Sesimiz Olarak Konuşur

Bir çoğumuz bu sorumluluğu almak istemeyiz. Zihnimizi susturamayız. Zihin doğası gereği iç sesimiz olarak konuşur. Zihni susturamasak da zihnimizden geçenleri gözlemleyebiliriz. Biz ne kadar gözlemci olursak zihin o kadar susmaya başlar. Gözlemci olmak farkındalıktır. Zihnin bizi sürüklemesinin önüne geçmeliyiz. Kabul etmediğimiz ve hak ettiğimize inanmadığımız hiçbir şeyi hayatımıza çekemeyiz. Kendi hayatımızın sorumluluğunu almalıyız. Fark etmeden ne istediğimizden ziyade ne istemediğimizi daha fazla düşünürüz. Halbuki hayatımızda neye odaklanırsak hayatımızda o büyür. Sorunlara odaklanırsak sorunlar , olumlu sonuçlara odaklanırsak olumlu sonuçlar hayatımızda yeşerir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Rahime Geyik Zahide annenin arkadaşıyım
 20 Mayıs 2024 Pazartesi 23:03
Canım benim çok güzel dile getirmişsin şuan zamanım yok ama bir kaç güne kadar Hastahaneye gireceĝim orda seni ararım .Seninle tanışmak istiyorum

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın