Yeni Günaydın
Geri

ABD'de Acılı Cips Yiyen Çocuk Hayatını Kaybetti!

ABD'de cips yedikten sonra hayatını kaybeden çocuğun, acı biberlerin aktif bileşeni olan kapsaisin maddesini yüksek seviyede tüketmesi sonucu aniden kalbinin durduğu belirlendi.
ABD'de Acılı Cips Yiyen Çocuk Hayatını Kaybetti!
Haberler / Yaşam
18 Mayıs 2024 Cumartesi 03:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'de baharatlı tortilla cipsi yedikten sonra beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden 14 yaşındaki çocuğun çok fazla acı biber yemekten öldüğü belirlendi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, geçen yıl sosyal medyada gördüğü 'baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına' katılan ve ani bir şekilde yaşamını yitiren 10'uncu sınıf öğrencisi Harris Wolobah'ın otopsi raporuna ulaşıldı. Otopsi raporuna göre, Paqui firmasının ürettiği çok baharatlı cipsi yedikten kısa bir süre sonra rahatsızlanan Wolobah, 'yüksek seviyede tüketilen kapsaisin (acı biberlerin aktif bileşeni) sonucu oluşan ani kalp durması' sonucu hayatını kaybetti.

ONLARCA ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Hayatını kaybeden çocukta kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığının da bulunduğu belirtilirken, Paqui üreticisi, sosyal medya üzerinden başlattığı 'meydan okumada' tüketicilerden dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yerken çektikleri videoları paylaşmasını ve ürünü tükettikten sonra su içmemesini istemişti. ABD genelinde yaygın olan bu 'meydan okumaya' katılan onlarca çocuk, hastaneye kaldırılmıştı. Son derece acı olan bu ürüne karşı çocuk ve gençlere uyarılarda bulunuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın