Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Aile Dizimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Aile terapisti Ali Şahin, aile dizimi hakkında şu bilgileri verdi.
ÖZEL: Aile Dizimi Nedir, Nasıl Yapılır?
Haberler / Sağlık
4 Ağustos 2023 Cuma 08:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aile dizimi, 20. yüzyılda ortaya çıkan ve insanların aile tarihinden ve dinamiklerinden etkilendiği fikrine dayanan bir terapi tekniği.

Aile dizimi süreci, aile üyeleri veya ''temsilcileri'' kullanarak aile sisteminin fiziksel bir temsilini oluşturarak başlar. Aile dizimi terapisi, bireylerin aile kökleriyle ilgili sorunları anlamalarına ve çözmelerine yardımcı olan terapi yaklaşımıdır. Aile içindeki kuşaklar arası dinamiklere odaklanan ve kalıtımsal davranış modellerinin ilişkileri, kariyeri ve sağlığı etkileyebileceği konusunda bireyleri farkındalığa yöneltir.

Aile Dizimiyle Geçmişin İzlerinden Kurtulmak Mümkün mü?

Aile terapisti Ali Şahin, aile dizimi hakkında şu bilgileri verdi. Şahin, "Bu terapi, bireylerin içsel dünyalarına olanak tanıyarak, geçmişlerindeki sorunları çözmelerine ve gelecekte daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olabilir. Bireyler, kendilerini daha güvenli, daha bilinçli ve daha mutlu hissedebilirler. Aile dizimi terapisinde ele alınabilecek bazı sorunlar arasında kuşaklar arası travma gibi olgular bulunur. Travmatik deneyimler veya davranış kalıpları kuşaktan kuşağa aktarılabilir. Aile dizimi terapisi bu travmaları tanımlama ve çözme konusunda yardımcı olur. Kötü ilişki kalıpları da kuşaktan kuşağa aktarılabilir. Terapi, bu kalıpları anlamalarına ve kırmalarına yardımcı olarak, bireylerin mevcut ilişkilerini eşleri, aile üyeleri ve arkadaşlarıyla iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın